Ny podd frĂ„n Gotland – med flera stora profiler

Till sommaren slĂ€pps den nya podden ”Gotland i mitt hjĂ€rta” dĂ€r intressanta personer som Klara Doktorow, Vilhelm Blomgren och Mari Jungstedt intervjuas av Demir Lilja.

Vilhelm Blomgren.

Vilhelm Blomgren.

Foto: Joel Nilsson

Gotland2023-06-19 12:02

”Gotland i mitt hjĂ€rta” har under mĂ„nga Ă„r varit en uppskattad intervjuserie i Gotland Just nu:s magasin. Nu tar mediehuset nĂ€sta steg och slĂ€pper en podd med samma namn. 

Demir Lilja Àr den person som gör intervjuerna med profilerna och han sÀger att det var vÀldigt intressant att fÄ göra podden.

– Om man vill veta vad vĂ„ra kĂ€ndisar Ă€lskar med Gotland och vad just deras smultronstĂ€llen Ă€r, dĂ„ har man vĂ€ldigt mycket hĂ€rligt att se fram emot i podden, sĂ€ger Demir Lilja.

Vad har varit det roligaste med att göra ”Gotland i mitt hjĂ€rta”? 

– Först och frĂ€mst Ă€lskar jag att trĂ€ffa nya mĂ€nniskor. Nu har jag fĂ„tt prata med personer som pĂ„ olika sĂ€tt varit pĂ„ spĂ€nnande resor genom livet och har fantastiska anekdoter att berĂ€tta om, bĂ„de yrkesmĂ€ssigt och om sina favoritplatser pĂ„ ön. Det gör att det kĂ€nns som att jag fĂ„tt bröd pĂ„ bordet pĂ„ ett vĂ€ldigt roligt sĂ€tt. 

Bland profilerna Ă„terfinns deckarförfattaren Mari Jungstedt, skĂ„despelaren Vilhelm Blomgren, tv-profilen Johnnie Krigström, artisten Blossom Tainton, radio- och tv-profilen Klara Doktorow samt Monica Sundberg som var med i SVT-succĂ©n ”Hotell Romantik”. 

– Det kan komma att dyka upp Ă€nnu fler intressanta namn. Jag har nĂ„gra drömnamn kvar pĂ„ min lista, sĂ€ger Demir hemlighetsfullt.

”Gotland i mitt hjĂ€rta” finns dĂ€r poddar finns. 

Fyra poddtips

GotlÀndska fall

Missa inte att lyssna pĂ„ podden ”GotlĂ€ndska Fall” som hade premiĂ€r för en mĂ„nad sedan. Podden inleds med att man i tre delar fĂ„r lyssna pĂ„ historien kring Varpamordet pĂ„ Gotland. Malin Stenström programleder podden och Demir Lilja har producerat. Framöver vĂ€ntas flera andra intressanta fall tas upp i ”GotlĂ€ndska Fall”. 

Musikstugan

Det gotlĂ€ndska musikintresset Ă€r stort, det har vi inte minst sett pĂ„ mĂ€ngden spelningar och musikfrĂ„gesporter som arrangeras runt om pĂ„ ön. För att möta detta startade Helagotland.se ”Musikstugan”, en podd dĂ€r de lyft fram kĂ€nd, rolig, knasig och inte minst ”skrĂ€nig” gotlĂ€ndsk musik. Högt och lĂ„gt blandas i en hĂ€rlig musikalisk röra. Podden nominerades till priset Ă…rets ljudjournalistik pĂ„ Årets dagstidning-galan 2023.

Öjn 

I podden har ett gĂ€ng gotlĂ€ndska profiler intervjuats i sina olika professioner. En hĂ€rlig podd för skönadagar pĂ„ stranden dĂ€r man fĂ„r lyssna pĂ„ personer som skĂ„despelaren Erik ”Jerka” Johansson, Tobbe Larsson, Marita Jonsson och Sofia Wistam som intervjuas av Carl-Johan StĂ„lhammar. 

P3 Historia

Det Ă€r bland det bĂ€sta som Sverige har att erbjuda i poddvĂ€gg. Oavsett om du Ă€r historieintresserad eller ej finns det nĂ„got avsnitt som kommer locka dig till lyssning. Bland programledarna Ă„terfinns bland andra Cecilia DĂŒringer, tidigare vinnare av ”PĂ„ SpĂ„ret”, som sannolikt besitter en av Sveriges absolut bĂ€sta radioröster.

Mari Jungstedt.
Mari Jungstedt.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!