Försvunna kvinnan hittad välbehållen efter stor insats

En stor insats pågick under onsdagen runt Visby hamn för att hitta en kvinna i 30-årsåldern som var försvunnen. På onsdagseftermiddagen påträffades hon välbehållen.

Även räddningshelikoptern var inblandad i sökandet efter den försvunna kvinnan.

Även räddningshelikoptern var inblandad i sökandet efter den försvunna kvinnan.

Foto: Emil Lundberg

Gotland2020-08-19 15:18

Gotlandspolisen fick under förmiddagen på onsdagen in uppgifter om att en till synes övergiven cykel med diverse packning hittats vid Färjeleden i Visby. Ett arbete med att spåra cykelns ägare inleddes omgående. Klockan 12.36 fattade polisen beslut om att inleda ett eftersök av försvunnen person (EFP) och en stor insats inleddes.

– Vi söker efter en kvinna i 30-årsåldern. Vi har anträffat cykeln och hennes tillhörigheter längs med Färjeleden, i nuläget misstänker vi inget brott, sa Joakim Nordberg, yttre befäl och insatsledare vid polisen på Gotland, i samband med att insatsen inleddes. 

Polisen sa tidigt att de inte var i behov av hjälp från allmänheten på Gotland. Flera andra myndigheter bistod polisen i deras sökande efter kvinnan som var försvunnen. 

– Vi samverkar med Sjöräddningssällskapet, räddningstjänsten och Kustbevakningen, och även sjöräddningshelikoptern är med, sa Joakim Nordberg. 

Helikopter och drönare användes i sökandet vid området vid kryssningskajen, nedanför reningsverket och över Södra hällarna. Polisen fick under onsdagseftermiddagen in uppgifter om att kvinnan synts vid Langska huset. 

Någon timme senare kunde polisen hitta kvinnan välbehållen i Visby.

– Kvinnan är hittad vid liv och hon såg ut att vara vid god vigör, säger Joakim Nordberg. 

Polisen misstänker inget brott i samband med kvinnans försvinnande. 

Polisen söker efter en försvunnen person.
Polisen söker efter en försvunnen person.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!