DG: Inte klart hur det blir med Västervik

Antalet resenärer till och från Västervik gick ner 2019 jämfört med året innan. Ännu är det inte klart hur det blir med nästa års trafik.

Det är inte klat om Destination Gotland kör till och från Västervik sommaren 2020.

Det är inte klat om Destination Gotland kör till och från Västervik sommaren 2020.

Foto: Ellinor Harrysson/Arkiv

Gotland2019-10-27 09:45

Gotlandsbåten trafikerade under sommaren 2016 mellan Visby och Västervik. När bolaget meddelade att de inför 2017 inte skulle fortsätta med trafiken agerade Destination Gotland direkt och berättade att de i stället skulle köra till Västervik.

Inledningsvis gick trafiken mellan Visby och Västervik bra. Men siffrorna för 2019 har inte varit som Destination Gotland önskat. Passagerarantalet minskade från 34 585 i fjol till 24 302 i år.

Destination Gotland meddelade under fredagen att de skulle släppa sin turlista för sommaren tidigare än normalt. I den turlistan finns inte någon trafik mellan Visby och Västervik med.

– Vår målsättning är att vi ska hitta en lösning där vi kan köra till Västervik också. Men vi måste titta på de olika alternativ som finns innan vi tar det slutgiltiga beslutet, säger Christer Bruzelius, vd på Destination Gotland.

Vad är det för alternativ som finns? 

– Vi hade en minskning i Västervik och ökade både på Oskarshamns- och Nynäshamnslinjen. Vi måste tillsammans med de intressenter vi har titta på hur vi kan optimera trafiken. Vi måste innan årsskiftet ta ett beslut hur det blir, men min målsättning är att vi ska köra, säger Christer Bruzelius. 

Matz Bengtsson, vd Gotlands Förenade Besöksnäring, ser gärna att DG fortsätter med trafiken. 

– Det är klart är det är dåligt om vi skulle tappa en hamn till är det inte bra. Vi hoppas såklart att de kommer fortsätta till och från Västervik, säger Matz Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!