Succélaget aldrig nära hota Uppsala-Kurd

Levide höll jämna steg med Uppsala-Kurd i 45 minuter, men sedan växlade i upplänningarna upp och vann till slut med 4-1. "De är bättre på alla plan", säger Peter Öhman, målskytt i Levide.

Levide föll hemma mot Uppsala-Kurd med 1-4. Nu väntar en kvalserie till division 3.

Levide föll hemma mot Uppsala-Kurd med 1-4. Nu väntar en kvalserie till division 3.

Foto: Simon Nilsson

Fotboll2019-09-29 15:55

Det hade dukats upp till kvalfest på Levide idrottsplats och hela 678 (högsta publiksiffran i gotländsk fotboll hittills under 2019) personer var på plats för att hjälpa Levide IF till division 3.

Men en stark motståndare ville annat och visade från första minuten att man var klassen bättre.

– Det blev en rätt väntad matchbild. Uppsala-Kurd är bollskickliga och anfaller med mycket fart och spelar mycket på rättvänd, säger Levidetränaren Pontus Björklund.

Uppsala-Kurd tog tidigt ledningen på straff, men Levide svarade upp tämligen omgående när Peter Öhman rann igenom, rundade keepern och rullade in 1–1 inför stort jubel från hemmapubliken.

–  Det var skönt. En av deras spelare rensar och jag snappar upp den ganska fort . Bollen studsar, backen är lite efter och målvakten halkar så jag petar in den i öppet mål. Det var ett tacksamt mål att få i en sån här match, säger Peter Öhman.

Roligare än så blev det inte.

Uppsala-Kurd matade på och hemmalaget hade fullt upp med att hålla sitt eget mål där målvakten Jonas Lind storspelade.

– Vi hade inget att säga till om i den här matchen. De är bättre på alla plan och spelar fantastiskt, säger Peter Öhman.

Levide som varit i en klass för sig i Gotlandsfyran höll 1–1 till pausvilan.

I andra halvlek gjorde Uppsala-Kurd 2–1 redan efter ett par minuter samtidigt som Levide såg alltmer tröttkört ut.

– När vår ork tryter ser man tydligt vilka som är bäst fotbollsspelare. Jag vet inte om vi inte är tillräckligt skolade eller vad det är. Vi står som koner och det ser så enkelt ut när det spelar. De är så mycket bättre och är helt klart värda det här så hatten av, säger Peter Öhman som själv hade ett ribbskott i andra halvlek.

Uppsala-Kurd vann till slut med 4–1 och är därmed klart för division 3.
För Levide väntar en kvalserie (fyra lag) med enkelmöten där segraren går till division 3. Levide har enligt uppgift fördel av två hemmamatcher.

– Det var lärorikt för oss och det får vi ta med oss in i kvalserien. Det är lite synd att det skiljer så mycket mellan Gotlandsfyran och ett sånt här motstånd. Det bästa motstånd vi haft på senare tid har varit på träningarna så det är skillnad, säger Pontus Björklund.

Matchfakta

Direktkval till division 3

Levide IF 1 (1)

Uppsala-Kurd 4 (1)

Levide: Peter Öhman.

Uppsala-Kurd är samarbetsklubb till Dalkurd och ambitionen har under säsongen varit att nå division 3.
Uppsala-Kurd är samarbetsklubb till Dalkurd och ambitionen har under säsongen varit att nå division 3.
Karta: Levide
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!