Stjärnkockens Visbykrog öppnar

Just nu pågår febril aktivitet på gamla restaurang Friheten på Strandgatan. Inom kort kan du njuta av den välkände kocken Marcus Samuelssons mat i Visby. Texten från Gotland.net.

Marcus Samuelsson öppnar hotellkrog i Luleå

Marcus Samuelsson öppnar hotellkrog i Luleå

Foto: Lennart Jönsson Fotograf

Gotland2014-03-26 11:20

Restaurangen har omvandlats till konceptet Kitchen&Table, en idé som fötts av den svenske mästerkocken Marcus Samuelsson i samarbete med Clarion Hotel.
Marcus Samuelsson som är baserad i New York har bestämt sig för att föra in internationella smaker till Skandinavien och konceptet finns på flera håll både i Sverige och Norge som Stockholm, Uppsala, Östersund, Bergen, Stavanger, Tromsö, men även på Manhattan och inom kort även på Bermuda.
Vi kommer att blanda mat från Manhattan med lokal mat, det kommer att märkas både i menyn, drycken och inredningen, berättar Oskar Junzell som är restaurangansvarig för Kitchen&Table i Visby.

Oskar Junzell  liknar konceptet med ett förlängt vardagsrum där restaurangen ska fungera som en mötesplats och ett socialt nätverk. Maten lagas av tre lokala kockar: Fredrik Karlsson, Dennis Lundin och Gottfrid Sigsarve. 
Man behöver inte känna att man bör klä upp sig eller ha någon viss klädstil, man kan komma som man är kort och gott.

Inredningen är en blandning mellan "Meatpacking district" i New York och Visby, men den kommer att vara föränderlig precis som menyn, berättar Oskar Junzell. 
Föreberedelserna har pågått i ungefär ett år, men nu sitter allt på plats inför nyöppnandet och premiären på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om