Omöjlige Lars-Ulle kunde mest - igen

Visby. Lars-Ulle Gadefors gjorde det igen. Nu har han vunnit Gutar frågar gutar så många gånger att han inte kommer ihåg hur många segrar han har.- Det är nog minst sex gånger, tippar han.
Segrare. Harriet Olsson, Elisabeth Kristiansson och Lars-Ulle Gadefors tog hem årets upplaga av Gutar frågar gutar. Laget har vunnit tillsamman en gång tidigare.
Foto: Tobias Wallström
Foto: Tobias Wallström
Laddar...

Årets upplaga vann han tillsammans med Elisabeth Kristiansson och Harriet Olsson. Det är samma lag som tog hem segern 2008, och därmed är det stopp för fortsatt tävlande för trion. Minst en lagmedlem måste bytas ut när en konstellation vunnit två gånger.

- Jag börjar bli för gammal, så det blir nog jag, säger Lars-Ulle Gadefors.

- Nej. Lars-Ulle är så duktig. Han behövs i laget. Det blir nog jag i stället. Det är väl sist in och först ut som gäller, säger Harriet Olsson.

Även om laget är merittyngt så trodde trion inte på finalseger.

- Det gick dåligt för oss i deltävlingen i Norrlanda. Frågorna var jättesvåra då, och vi fick stryk av Peder Fohlins lag med fem, sex poäng, berättar Harriet Olsson.


Dålig start
Finalen började inte heller så bra. När lagens resultat räknades samman efter de första sex frågorna låg Lars-Ulle, Elisabeth och Harriet delad femma av de åtta lagen. Bland annat missade laget helt vilka efternamn som är vanligast på Gotland.

- Vi gjorde några slarvfel också. Jag skrev Rorsman i ställer för Torsman, och vikten på Spillingsskatten missade vi med ett kilo, berättar Lars-Ulle Gadefors.

Fortsättningen gick bättre. Laget var säkert på att pricka in vilka sockennamn som även finns som gårdsnamn, och man kunde även vilka verk från utställningen Baltic sculpture som ännu står kvar i Visby.


Lurig fråga
Fråga tolv var dagens lurigaste. Vilka befattningshavare bor på följande adresser; a) Strandgatan 1 och b) Biskopsgatan 3?

Alla lag svarade landshövdingen på första frågan, och trodde att b-frågan var lika enkel. Men där bor inte biskopen, utan domprosten.

Efter två tredjedelar av tävlingen hade Lars-Ulle Gadefors, Elisabeth Kristiansson och Harriet Olsson tagit sig upp i en delad ledning, och på de sista sex frågorna spurtade de ifrån och vann till slut med 1,5 poäng. Laget fick ihop 31,5 av maximala 53 poäng.

Tvåa kom Peder Fohlin, Stig Andersson och Åke Svensson. För att utse trean krävdes utslagsfrågor. Maj Wennerdahl, Gertrud Olofsson och Ove Pettersson knep tredjeplatsen när man kunde räkna upp flest socknar som börjar på H. Fyra blev laget med Eivor Götherström, Ingalill Svensson och Ulla-Britt Hildingsson.

Årets tävlingsfrågor var sammanställda av fjolårets vinnare, Eva Klint-Langland, Lars Schill och Ebbe Klint. Med två nyhetsjournalister i staben förväntade många sig ett flertal frågor om aktuella händelser, men så blev det inte. Visserligen uppmärksammades Turistföreningen, men då gällde det när föreningen startade, och vilken organisation som startade föregångaren turistkommittén.

Gutar frågar gutar har arrangerats av IOGT-NTO sedan 1983. För den som vill pröva sina kunskaper bjuder vi på några av finalfrågorna här intill. Går det bra finns det kanske anledning att vara med nästa år.

70 år efter katastrofen

Blåljus - senaste nytt om brott och olyckor


 

Hitta allt om GotlandMånadens bild

FRÅGAN

Var det rätt att ge Jan Björinge sparken?

Ja
Nej

 

Alltid aktuell webb-tvLokala nyheter i mobilen: mobil.helagotland.se

 

 

GT-klotet 2014Tipsa oss! tips@helagotland.se 0498-202460

Om tipsfunktionen>>


Läsa dagens tidning? Klicka nedan!


Gotlands Allehanda som e-tidning

Gotlands Tidningar som e-tidning
Charter
LMS
Hotel

 

Länk till gotland.net


Webbkameror

Länk till Gotlands Medias läsarpanel
Tyck till om det redaktionella innehållet och om annonser i GA, GT och på helagotland.se


Idag serveras: