Stökigt ombord på Gotlandsfärja

HögljuddaBajenfans störderesenärer

Bajens fans förde oväsen och levde om på färjan mellan Nynäshamn och Visby i fredags.
Två civilklädda poliser fanns ombord, och även Destination Gotland hade extra personal på just den turen.
- Det var mycket sång och skrik, en hög ljudnivå, bekräftar Per-Erling Evensen på Destination Gotland.
Glest. Bajensupportrarna reste till Gotland med 60--80 personer, men till söndagsmatchen i Slite var det inte många som orkade ta sig.
Foto: Tommy Söderlund
Laddar...
I samband med att Bajen skulle till ön för att spela division 3-hockey mot IK Graip i Slite ishall reste ett större antal supportrar med Gotlandsfärjan i fredags kväll.

Obehagligt
Och precis som polisen redan innan helgen befarade, så blev det stökigt ombord.
- Det var en stor klack, mycket sång och skrik. Det var väldigt högljutt, säger Per-Erling Evensen, marknadschef på Destination Gotland och tillägger:
- Jag förstår om andra resenärer kände sig störda och upplevde det som obehagligt, det var inte alls som det brukar vara en vanlig fredagkväll på båten. Det är självklart väldigt tråkigt.

Civilklädda poliser
Totalt med turen Nynäshamn-Visby i fredags reste cirka 800 resenärer, och uppskattningsvis bestod Hammarbyklacken av 60-80 personer.
- Det räcker med att det är några stycken som hörs, och det var nog ett 30-tal som var riktigt aktiva, säger Per-Erling Evensen.
Destination Gotland hade förstärkt bemanningen på fredagens Visbytur med ett par, tre besättningsmän eftersom man visste om det skulle finnas en supporterklack ombord. Även polisen hade fått upp ögonen och med från Nynäshamn befann sig två civilklädda polismän.
En del av supportrarna roade sig, förutom med att sjunga, med att hoppa upp och slå i taket, varför besättningen ett tag var orolig över att sprinklersystemet skulle skadas. Detta verkade dock klara sig.
Under färdens gång upptäcktes också klotter inne på toaletterna, men huruvida idrottssupportrar eller andra har genomfört detta är omöjligt att fastslå.

Händelsen utreds
Både Destination Gotland och Gotlandspolisen hade extra bevakning vid söndagens avgång mot Nynäshamn, men både incheckningen och överresan rapporteras ha gått lugnt till.
Destination Gotland kommer dock att utreda händelsen, och man kommer enligt Per-Erling Evensen att diskutera händelsen med såväl Graip, Hammarby och Svenska ishockeyförbundet, som med Gotlandspolisen och de civila poliserna ombord.


BJÖRINGEAFFÄREN

Blåljus - senaste nytt om brott och olyckor


 

Hitta allt om GotlandMånadens bild

FRÅGAN

Har du blivit uppsagd någon gång?

Ja
Nej

 

Alltid aktuell webb-tvLokala nyheter i mobilen: mobil.helagotland.se

 

 

GT-klotet 2014Tipsa oss! tips@helagotland.se 0498-202460

Om tipsfunktionen>>


Läsa dagens tidning? Klicka nedan!


Gotlands Allehanda som e-tidning

Gotlands Tidningar som e-tidning
Charter
LMS
Hotel

 

Länk till gotland.net


Webbkameror

Länk till Gotlands Medias läsarpanel
Tyck till om det redaktionella innehållet och om annonser i GA, GT och på helagotland.se


Idag serveras: