Triple & Touch är just nu inne på sin sjätte turné på fyra år för projektet "Star for Life", ett sätt att möta Aids och Hiv i södra Afrika. Nästa fredag kommer de hit med tolv unga sydafrikanska musiker och tillsammans med en jättelik gotländsk ungdomskör bjuder de på gospel och sväng för livet.
"Star for life" startades av den svenske entreprenören Dan Olofsson med verksamhet i Sydafrika som hamnade mitt i Aidsproblemet och ville skapa en förändring.
- Han frågade oss om vi ville vara med och bidra och förutom att göra musik med tusentals barn och ungdomar i Sydafrika har vi också gjort flera turnéer runt om i Sverige för att samla in pengar till projektet, berättar Ken Wennerholm i duon Triple & Touch.

Ungdomsutbyte
Projektet innehåller också ett utbyte mellan Sydafrika och Sverige och nu har långt över 100 unga gotländska körsångare och deras körledare engagerat sig i detta helt ideella arbete.

Leder kören
- Vi hoppas det kommer massor med folk till Säve nästa fredag för att lyssna och glädjas, men också bidra ekonomiskt. Man ska också se konserten som en mental vaccination mot Aids, säger Malin Ljungberg som leder den stora kören.
Hon har samlat fem körer och igår träffades de för första gången gemensamt för repetition. Marie Sandell som leder kören på Elfrida Andrée höll i uppsjungningen innan det var dags att öva på låtarna till konserten.
Med på scenen är också Orionskolans- och Donnergymnasiets körer, samt kören Alive som drivs av studieförbundet Bilda som också är huvudsponsor för projektet "Star for Life".
Femte kören är Malin Ljungbergs egen gospelkör.
- Det här är vansinnigt roligt och helt galet stort, säger en entusiastisk Malin Ljungberg innan hon äntrar scenen.

Modern ANC-gala
- Det har varit oerhört spännande med de här utbytena och det händer alltid massa saker när ungdomar möts - glädje, dans och massor av energi, säger Ken Wennerholm.
- Fadderskolor bildas och det kommer in mycket pengar till verksamheten, säger han.
"Touch of Africa"-turnén startar denna helg i samband med Bokmässan i Göteborg och besöker ett 25-tal platser, från Piteå i norr till Malmö i söder.
- Att vi skulle komma till Gotland den här gången blev självklart då entusiasmen var så stor från gotländskt håll, förklarar Ken Wennerholm.
Turnéavslutning blir det i Konserthuset i Stockholm då även Nelson Mandelas sonson kommer att närvara och pengarna från den konserten går till ett skolbygge i Nelson Mandelas hemby.
Det blir lite som ANC-galan på sin tid och det är fler artister än Mikael Wiehe som kommer att medverka även den här gången.