Manifest on tour är en seminarieturné där en panel med professionella musiker reser runt i landet för att ge tips och råd till sex utvalda artister och band på varje ort. Den 6 november kommer Manifest on tour till Gotland för första gången. Med i expertpanelen är den gotländska musikern Bo Ahlbertz. Enligt honom är det här inte någon amatörtävling:

– Vi vill försöka höja ribban så att det är lite mer artister på gång än rena replokalsband. Men alla är fria att söka, säger Bo Ahlbertz till Gotlands Allehanda.

Från varje stad går en akt vidare till Manifest on tour-showcase, där de tävlar om att få öppningsspela på den stora Manifestgalan på Nalen i Stockholm. Bakom arrangemanget finns ett flertal arrangörer.

– Det finns fler agendor, men det handlar om att göra något mer för artisterna än bara en tävling, att verkligen ge något tillbaka till de som deltar, säger Bo Ahlbertz till Gotlands Allehanda.

Sista anmälaningsdag är i morgon tisdag den 30 september. Det är öppet för allmänheten att komma till Wisby Hof och lyssna den 6 november.