Det är under symbolen av en ek, det lövträd som kan bli över tusen år gammalt, som de tre företagen, med totalt ett femtiotal medarbetare, nu flyttar in i ett gemensamt bankkontor på Söderväg 1 D i Visby.

– Nu har vi samlat all kompetens på ett enkelt sätt. Vilka skäl kunderna har när de kommer in till oss spelar egentligen ingen roll. Det viktiga är att vi nu kan hjälpa till med helheten. Vi erbjuder ett helhetsgrepp om ekonomin, säger Oskar Lindehejd, bankchef vid Swedbank Gotland och fortsätter:

– Vi är en fullservicebank för både privat- och företagsaffären. Att vi samlar totalt 28 kompetenta privat- och företagsrådgivare lokalt på Gotland är vår största konkurrensfördel, säger Oskar Lindehejd stolt.

Artikelbild

Han berättar att man valt att kalla huset för just Ekenhuset eftersom man ser det, dels som en symbol för historiken där sparandet är grunden, men även som en garantsymbol.

26 april invigs Ekenhuset som även kallas för "huset för livets alla skeenden".

– När man besöker någon av oss så styrs det oftast av livshändelser, som till exempel att man gifter sig, skiljer sig eller får barn. Vi tror att vi, genom att vi är samlade under ett gemensamt tak, nu kan tillföra ett stort värde för kunderna, säger Johan Gudinge, fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån med 10 medarbetare som arbetar med allt gällande fastighets- och lägenhetsöverlåtelser samt värderingar.  

Vid Juristbyrån arbetar tre jurister, Christian Tinge, Linda Bäckman och Daniel Granlöf, som är vana vid att ge råd och stöd vid just många av livets olika skeden. De hjälper till med alla juridiska dokument som har med kärlek, död och pengar att göra. Juristbyrån erbjuder dessutom en kostnadsfri Livsbesiktning® som är en analys av din familjejuridiska situation och som svarar på frågan vad som händer med dina tillgångar om du separerar eller när du avlider. 

Artikelbild

Att gå samman i gemensam lokal är ett sätt att möta nya tider och att på ett enkelt sätt underlätta för kunderna genom att erbjuda närhet, öppna dörrar och korta beslutsvägar. Det nya kontoret är därför anpassat till kundernas behov med ytor för enkla serviceärenden, men även för kvalificerad rådgivning. Det ska vara enkelt att hitta till Ekenhuset och enkelt att titta in, bland annat genom en stor, kostnadsfri kundparkering.

– När vi slår upp portarna så gör vi det med en satsning på det personliga planet. Vi vill verkligen träffa kunderna, säger Roger Andersson, biträdande kontorschef och privatchef vid Swedbank Gotland, och fortsätter:

– Nu har vi anpassade lokaler som vi tror kommer att svara mot kundernas förväntan. De är säkra, trygga och moderna, allt med fokus på kundernas integritet.

Den 26 april är det dags för stor invigning då, bland annat, en symbolisk ekplanta kommer att planteras utanför Ekenhuset.