Gotlandsbåten höll för en tid sedan sin bolagsstämma och där blev det offentligt att Ralph Axelson, tidigare vd för Gotlandsbåten, lämnat över vd-rollen till Eva Werkelin som tidigare varit vd för Kneippbyn. I en intervju med Gotlands Allehanda berättade Ralph Axelson om varför Eva Werkelin tar över.

– Det kan vara bra att någon lokalt förankrad tar över, i fall vi ska ut om möta företagarna efter sommaren, säger Ralph Axelson.

Eva Werkelin säger att en av anledningarna till att hon tagit över som vd är att bolaget gått ner på sparlåga.

Artikelbild

| Eva Werkelin blir ny vd för Gotlandsbåten.

– Vi finns kvar som bolag och vi tror på en framtid för oss. Men nu är Ralph mer i Tallinn och far omkring väldigt mycket. Då är det bra att någon annan tar över och finns kvar som bevakare, vi kommer bland annat bevaka prisläget, säger Eva Werkelin.

LÄS MER: Gotlandsbåten gjorde förlust på flera miljoner

Kommande sommar avgör mycket om Gotlandsbåten kommer att försöka göra comeback.

– Vi får se vad som händer, men det ska bli väldigt intressant att bevaka hur priserna blir. Om vi skulle ta oss tillbaka får vi se hur det kommer att bli. Nu har vi gått ner med organisationen, samtidigt måste bolaget skötas bra och drivas vidare, säger Eva Werkelin.

Hur ser du på framtiden för Gotlandsbåten?

– Vi är entusiaster och jobbar för utvecklingen av Gotland. Vi tycker att det behövs ännu mer trafik till ön och konkurrens, säger Eva Werkelin.

Tror du att ni kan lösa finansieringen till nästa sommar om det skulle bli aktuellt?

– Det blir inte lätt att starta upp igen, men Ralph har ett fartyg i HSC Express. Det är inte omöjligt och vi måste se möjligheter. Men det beror på hur man gör upplägget, det kanske blir att man gör på ett annat sätt än vad vi tänkt tidigare, säger Eva Werkelin.