I sin blogg kritiserar entreprenören och delägaren i Gotlandsbåten, Pigge Werkelin, Destination Gotland för att försvåra för besöksnäringen på ön.

"Besöksnäringen på ön är helt beroende av hur Destination Gotland agerar", skriver han. "Tack vare monopolsituationen kan Destination Gotland över-prissätta biljetterna på sommaren med ibland flera tusenlappar, vilket kortsiktigt är bra för rederiets aktieägare, men mindre bra för oss som driver verksamhet på ön."

LÄS MER: Pigge till attack mot Destination Gotland

Pigge Werkelin är orolig för hur sommaren kommer bli när inte Gotlandsbåten är med och ökar besökstalen. I sin blogg kritiserar han också Destination Gotland för att ljuga om statistik.

Han skriver om ett "hitte-på-rekord", där Destination Gotland gick ut med att resandet sommaren 2015 var det högsta någonsin. Det var det, om man inte räknade med Ölandstrafiken i 2010 års resesiffror. Då blev istället 2010 det bästa året, enligt Pigge Werkelin.

"Den beräkningen vill Destination Gotland kalla 'fakta' och det ger en bild av hur man kan behandla fakta som PR-proffs", skriver han i bloggen.

Nu svarar Destination Gotland på Pigge Werkelins anklagelser om lögner, i ett mejl till Helagotland.se. Så här skriver bolagets vd Christer Bruzelius:

”Det är naturligt för oss att redovisa utvecklingen inom den upphandlade trafiken och därför var inte Öland med i statistiken. Den upphandlade trafiken var 2015, 1 652 786 passagerare, jämfört med 1 641 123 år 2010, vilket vi redovisat. Läggar man till trafiken till Öland på 11 809 passagerare så blir det 146 passagerare fler 2010. Vi beklagar om detta uppfattats som missvisande, vilket inte varit vår avsikt när det redovisats.”

Läs hela Pigge Werkelins blogg här>>

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.