Björn Milton är en av grundarna till it-företaget Twingly, med bas i Linköping. Han startade det tillsammans med ett gäng kompisar direkt efter examen som programmerare vid universitetet i samma stad. För honom var det självklart att bli egen företagare och som han säger "vara med och styra min tillvaro".

- Men så klart funderar jag ibland varför, för det är ingen dans på rosor. Det där går alltid i vågor. Det finns nog inte en företagare som inte haft en sömnlös natt.

Nya områden
Den produkt Twingly är mest känt för är Twingly blogstream, en produkt som bland annat används av Dagens nyheter. I samband med tidningens publiceringar visas de bloggar som diskuterar samma ämne som artiklarna handlar om.

- Jag höll på med det i fem år tills vi köpte det här, säger han och tittar runt i rummet som just nu är mer en byggarbetsplats än en mysig lounge med Chesterfieldfåtöljer, som det så småningom ska bli.

Vi sitter på bottenvåningen i det gamla huset som byggdes i början av 1700-talet.

Där har bott bland annat länsman Westerholm, handelsmannen Fåhraeus och löjtnant af Klint med sin löjtnanska. Namnet på ägarna mellan 1719 och 1958 finns inramade i en tavla som följde med husköpet. Om drygt två månader är det dags för hotellgäster att inta huset.

Från it till hotell
Björn Milton är visserligen kvar som styrelseordförande och delägare i Twingly, men är i övrigt inte aktiv i företaget.

- Vi tyckte att det var dags att göra någonting annat.

"Vi", det är Björn Milton och hans fru Karin med samma efternamn. De gifte sig i augusti 2010 och bor i Västergarn några hundra meter från hotellet, på andra sidan vägen.

De är båda uppvuxna i Klintehamn och hon arbetar på Donnergymnasiet där.

Vid köpet av gården var det snabba ryck eftersom de utöver att bestämma vad de skulle med ytterligare ett hus till, även var mitt uppe i bröllopsplaneringen.

- Vi ville starta någonting tillsammans, men visste inte riktigt vad. Jag hade spenderat fem år på att bygga och sälja grejer som bara finns virtuellt. Jag ville göra något handfast.

Budgivningen blev klar dagen före bröllopet. Karin stod med mäklaren i en telefon och i en annan hade hon Posten eftersom hennes brudklänning inte hade kommit fram. Så här i efterhand tycker Björn Milton att det är bra att det gick så fort.

- Ganska mycket företagande hänger på att man kastar sig in i saker. Man får inte analysera för mycket. Då gör man ingenting av sina idéer. Verkligheten är skrämmande. Naivitet är bra.

Att det här är en helt annan typ av projekt än att sitta och klura framför datorn insåg han snart och han har lärt sig mycket sedan köpet blev klart.

- Allting tar mycket längre tid än man tror och det är mer omfattande. Man måste lära sig att ta snabba beslut. Om snickaren står och vill veta hur man vill ha med en viss grej så måste jag avgöra det utan att riktigt veta konsekvenserna.

- I början var jag rädd för varje beslut, men lärde mig att det kostar mer om det tar lång tid att komma fram till något.

Jag frågar om hans styrka som företagare och efter en stunds funderande säger han att det är att han är en realist som får saker gjorda.

- Jag är också ganska bra på att arbeta hårt. Jag tror att hotellgästerna kommer att se mig här från tidig morgon till sen kväll och förhoppningsvis jag vara trevlig.

Hur det går för paret Miltons blivande hotell kan man följa via bloggen Stelor towers (http://blog.stelor.se) och den kommer vara ständigt uppdateras även när hotellet har öppnat. Tanken är att turister och besökare kan ha nytta av bloggen, både lokalt och globalt.

- Det är ett alldeles utmärkt verktyg för att upprätthålla en god social profil.

De hade också en diskussion på bloggen, om namnet på hotellet och det blev omröstning.

- Många gillade inte namnet, men vi valde det ändå. Det är ett namn som fastnar och det fungerar internationellt.

Snart börjar säsongen
I maj invigs Hotel Stelor. Det är mycket kvar och knappt om tid, men Björn Milton är som sagt bra på att jobba hårt.

- Det är ett tajt schema, men vi kan inte missa den här säsongen. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Vi kommer se till att det gör det.