På torsdag tävlar spelet Defunct på en stor spelmässa i USA. Bakom spelet står sju studenter på spelprogrammet på Uppsala universitet Campus Gotland.

– Så här långt har vi aldrig kommit tidigare, säger prefekten Hans Svensson och berömmer sina studenter.

Spelprogrammet har funnits på Gotland sedan 2001 men har aldrig hållit en så hög kvalitativ nivå bland studenterna, enligt den jury som bedömde deras arbeten på Gotland game conference i våras. Och under sommaren har flera av studentprojekten visats på mässor runt om i världen, bland annat i Japan och i Köln i Tyskland.

Artikelbild

| Robert Graff och David Forssell är två av de mest framgångsrika studenterna på programmet hittills.

– Det är extremt svårt att göra ett förstaspel och få det sålt, säger David Forssell, en av dem som står bakom spelet Defunct.

Men att åka runt och visa upp sina studentprojekt på mässor är viktigt för att knyta kontakter menar han.

Det är så flera tidigare studenter lyckats och i dag jobbar inom spelbranschen.

Gruppen bakom Defunct har stora planer och ska under sista året på skolan starta ett företag för att kunna lansera sitt spel.

Artikelbild

| Spelet Defunct.

– Om allt går som vi hoppas släpper vi Defunct om ett år, säger David Forssell.

Spelet är ett singel- och offlinespel som man ska kunna ladda hem. David Forssell och kollegan Robert Graff beskriver spelet som ett äventyrligt racingspel där en robot ska ta sig från A till B på en enhjulig motorcykel.

Artikelbild

Spelet har tidigare prisats både på Gotland game conference och på Swedish game award. Vad tävlingen i USA kan ge för vinst är ännu hemligt.

Här kan du se en trailer från spelet (på grund av tekniska problem på sajten kan vi inte göra en länkning men kopiera gärna adressen istället: https://www.youtube.com/watch?v=86KLT_hBR0o