Under onsdagen släpptes musikvideon till Tove Styrkes nya hitlåt "Mistakes". I videon syns gotländska platser som fabriksområdet på Cementa, Asunden, Furillen, Södra Hällarna, Högklint, Tofta kyrka och Bergbetningen.

Det var i somras som en person i produktionen kontaktade den tidigare basketspelaren och Visby Ladies-profilen Marie Söderberg för att fråga efter gotländska kvinnor som skulle kunna vara med i musikvideon.

– De behövde ha tag i tio tjejer och vi hade ju hett helt lag, säger hon.

Artikelbild

| Tove Styrke slog igenom i Idol år 2009.

I videon syns spelarna Johanna Wolde och Johanna Peterson samt Ann-Sofie Peterson, Ella Peterson och Marie Söderberg själv. På grund av att inspelningen krockade med en träning var det inte så många spelare som kunde vara med. Men Johanna Wolde och Johanna Peterson var skadade vid tillfället och fick därmed permission från träningen.

– Det var superhäftigt. Vi stod där och dansade i solnedgången. Det var en magisk upplevelse och en fantastisk kväll, en jättehäftig upplevelse, säger Marie Söderberg.

Inspelningen gjordes i slutet av augusti och under onsdagen släpptes alltså videon. Redan nu är den uppe i över 20 000 visningar, och på Spotify har låten nästan fyra miljoner lyssningar.

– Jag såg videon för första gången i går kväll. Vi visste ju inte hur mycket vi skulle synas, men det gör vi absolut, säger Marie Söderberg.

Artikelbild

Så här beskriver Tove Styrke själv sin video:

”Låten handlar om att omfamna sina fel, släppa taget om sig själv och sluta vara perfekt. Bruden för mig är en bild av ’perfektion’ och det var kul att göra en twist på det… Jag tycker att hon springer tillbaka till sig själv istället för att springa bort.”