Imorgon fredag släpps Sons of Bourbons nya singel "A Hand to Hold", eller "Leo's Song", men redan nu kan du lyssna på låten här på Helagotland.se.

Rasmus Bogegård, sång och gitarr, berättar om låten.

– Vi släpper den i samarbete med en medialinje i Stockholm och deras jobb är att promota den här singeln. Vi blev tillfrågade i höstas om vi ville vara med och vi tyckte att det lät kul.

Artikelbild

| SONS OF BOURBON. Rasmus Bogegård. I bakgrunden Axel Holm och Adam Lansgard.

Låten har några år på nacken, men har aldrig spelats in och sällan spelats live.

– Jag skrev den till ett kompispar som blev föräldrar för första gången. Den handlar om deras förstfödde son, helt enkelt.

Det var bandmedlemmen Adam Lansgard som nosade upp och föreslog låten "A Hand to Hold".

Varför har ni inte spelat in den tidigare?

Artikelbild

| Sons of Bourbon.

– Dels var det lite privat. Jag skrev den till dem och deras Leo. Det fanns ingen tanke på att spela den live eller släppa den. Jag spelade in den på telefonen och skickade den till dem när de låg på BB. Sen har jag inte tänkt på den så mycket. Det var bara en låt jag skrev till dem, säger Rasmus Bogegård.

Till hösten planerar bandet att släppa ett nytt album. Om "Leo's Song" kommer med på skivan, är ännu inte bestämt.

Artikelbild

| SONS OF BOURBON. Rasmus Bogegård, Adam Lansgard och Axel Holm.

– Singeln är lite för att hålla intresset upp och sedan kommer vi att spela mycket på Gotland i sommar. Vi ska ägna våren åt att skriva nytt material och ägna sommaren åt att spela materialet och se hur det tas emot och funkar live. Sen är tanken att vi ska gå in i studion i höst.