För tredje året anordnades i helgen dryckesmässan på Wisby Strand.

– Det är tredje året med det här formatet, men det växte fram ur oktoberfesten vi anordnade tidigare så man skulle nästan kunna säga att det är sjunde året, säger Thomas Nässén som är eventansvarig på Wisby Strand.

Nytt för i år var att vinet gjorde entré, tidigare upplagor har haft fokus på enbart öl.

Artikelbild

| Thomas Nässén, eventansvarig på Wisby Strand.

– Det fanns behov av att bredda konceptet. Vi vill alltid förändra, förbättra och göra nya saker. Att inkludera vinmakarna kändes som ett naturligt steg.

Det breddade konceptet verkade falla besökarna i smaken. De 1 000 förköpsbiljetterna var slutsålda och sedan fanns det 300 biljetter tillgängliga på plats i dörren.

– Det är superkul med det här intresset, vi brinner för mat och dryck i kombination. Nästa steg blir att välkomna matproducenter in i det här, säger Thomas Nässén.

En av de vinutställare som i år fanns med på mässan för första gången är Ulf Åström.

Artikelbild

– Det är ett steg i rätt riktning. Väldigt många är intresserade av att kunna gå och prova innan man köper ett vin, istället för att gå och chansa på systembolaget. Då kanske det slutar med att man tar samma flaska varje gång. Här har man möjlighet att prova lite olika sorter, säger Ulf Åström.

Han är positiv till mässans upplägg.

Artikelbild

– Jag tycker att det fungerar väldigt bra, säger han tidigt under lördagskvällen.