Soulstjärnan tillbaka på Wisby Strand

På scen Ett yrväder med en rejäl pipa. På lördag gästar sångerskan LaGaylia Frazier återigen Gotland för att sjunga med Visby Storband.

Det är fredag och LaGaylia Frazier har just anlänt till ön för att repa med Visby storband inför lördagens konsert. På scenen har hon redan tagit kommandot.

– I want that groove...Is it bra så?

LaGaylia föddes i USA men flyttade till Sverige 2001. Sedan dess har hon uppträtt i melodifestivalen, Körslaget, Rhapsody in rock, Så ska det låta och mycket mer. Det är tredje gången hon och Visby Storband framträder tillsammans och det verkar vara ett riktigt glatt återseende. Det hälsas och skrattas uppe på scenen.

– Men hallå! Jag skulle inte komma hit om jag inte gillar dem, säger LaGaylia. De har så roligt när de spelar och de har energin!

– Det var kärlek redan första gången hon var här 2005, berättar Magnus Fahlén, producent i Visby storband. Hennes utstrålning, rösten, hon är ett yrväder!

Om Gotland har LaGaylia bara gott att säga. Hon berättar att hon har en "soft spot" (är svag för) just öar.

– Det är en så trevlig liten stad, Visby. Det finns historia här och människorna känns varma.

Hon letar efter orden och ber om ursäkt för att hon blandar in så mycket engelska ord.

– Jag har just kommit hem från en resa och bara talat engelska... Åh, förlåt min svenska. Jag var på radion i går och skulle ge melodifestivallåtarna betyg. Lotta Bromé frågade om jag var sugen att vara med igen. Jag tyckte hon sa "Tycker du melodifestivalen suger?". Hahaha! Åh vilken konstig intervju det blev.

Repet måste komma igång och hon räknar in takten. Men först ber hon fotografen att inte ta några bilder under repet, med en blinkning.

– Det bli alltid konstiga bilder under ett rep, säger LaGaylia och grimaserar.

Och nog är hon ett yrväder alltid! Hon stampar takten och ger storbandet nya instruktioner om mer energi, om ett stegrande tempo just där efter tolv takter...och det går bara inte att sitta still.

När vi lämnar repet hör vi en myndig stämma från scenen.

– Kom ihåg det där med bilderna. Jag kommer att ringa dig om dem, säger hon och spänner ögonen i fotografen...One, two, three, four, åh! Då kör vi!

 
 
  • Mest läst senaste dygnet
  • Senaste lokalt
  • Kommenterat