Totalt 106 lag är med och tävlar i årets Mellangiss på Wisby strand under lördagen. Den här gången är det killarna i Migraine Boy – Fredrik Cederqvist, Daniel Närström, Jonas Bäckström och Adam Cederlund – som skrivit frågorna.

– Det är 20 fler lag än någonsin tidigare. Det är vi stolta över! säger Jonas Bäckström.

När tävlingsstarten börjar närma sig har den värsta nervositeten lagt sig. Musiken är riggad och borden förberedda för de tävlande lagen.

Artikelbild

| VANDRINGSPRIS. Fredrik Cederqvist, Daniel Närström, Adam Cederlund och Jonas Bäckström i Migarine Boy arrangerar årets Mellangiss. Nytt för i år är ett nyinstiftat vandringspris i form av en rördel i koppar.

Mellangiss, som arrangeras vartannat år mellan Popgisstävlingarna, brukar dra fler tävlande än Popgiss. Anledningen är att Mellangiss bara pågår en dag, jämfört med Popgiss som pågår i tre dagar. Att årets tävling skulle bli så populärt var inget Migraine Boy vågat räkna med.

– Vi kom igång rätt sent med anmälningarna så vi var lite nervösa. Men sedan sköt det i höjden och till slut fick vi stänga för fler anmälningar, säger Adam Cederlund.

I Popgiss är det förra tävlingens vinnarlag som skriver frågorna till tävlingen, i Mellangiss finns inga sådana regler.

– Vi har arrangerat vid några tidigare tillfällen på Creperiet. De var så nöjda så vi fick förtroendet att arrangera även det här, säger Fredrik Cederqvist.

Men det betyder ju att ni inte får vara med och tävla själva.

– Det är lite synd, det är ett helt år till nästa gång. Tänk vad kul alla kommer att ha! säger Daniel Närström.

– Men vi kommer också att ha jättekul! Dessutom är vi inte så bra, fyller Fredrik Cederqvist i.

Nytt för i år är ett nyinstiftat vandringspris i form av en rördel i koppar. De fyra deltagarna kommer förutom fina sponsorpriser även få en liten version av vandringspriset som de får behålla.

En annan nyhet är att det finns bättre med publikplats, något som efterfrågats tidigare år.

– Det finns gott om utrymme för dem som inte vill tävla, men ändå vill ta del av vad som händer, säger Jonas Bäckström.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artikl