Hon har bildat Gotlands största kör

Musik Hon var rädd att ingen skulle vilja gå med i hennes popkör. I onsdags övade de för första gången – Sofie Pettersson och hennes 240 körmedlemmar.

Sofie Pettersson har alltid tyckt om att sjunga och år 2012 syntes hon i Bengan Janssons Gotlandskör i TV4:s "Körslaget". Men att leda en kör, nej, något sånt har hon aldrig haft en tanke på att göra. Och definitivt inte en kör med 240 personer.

Men i onsdags samlades de för första gången – 25-åriga Sofie Pettersson och hennes 240 körmedlemmar.

– Ska man göra något så ska man väl göra det till hundra procent, säger Sofie Pettersson och skrattar.

Kören, som heter Joyvoice, är en del av ett nationellt koncept där personer med varierande erfarenhet går ihop och bildar en popkör. Tolv körtillfällen mynnar sedan ut i ett framträdande för allmänheten i början av maj.

– Kravet för att få starta en kör är att man får ihop en grupp med 20 personer, och jag var jätterädd att vi inte ens skulle få ihop det, säger Sofie Pettersson.

Men när ordet om att Joyvoice skulle starta på Gotland hade spridit sig så fullkomligt exploderade anmälningarna, och Sofie Pettersson blev tvungen att starta inte bara en – utan två körer.

– Intresset har varit så himla stort, konstaterar hon.

I onsdags rivstartade de ordentligt med Katy Perrys "Fireworks" och Tina Turners "River deep, mountain high".

– Det var sjukt mycket energi och glädje. Det lät bra. Det är jättesvårt med så mycket folk som aldrig har sjungit tillsammans. Men det var vid flera tillfällen som jag stannade upp och kände bara "shit, wow, vad bra det låter".

 
 
  • Mest läst senaste dygnet

Läsarkommentarer:

Hon har bildat Gotlands största kör