Texten kommer från Gotland.se

Henrik Schyfferts nya kritikerrosade soloshow; "Var inte rädda" hade premiär i februari i år och har spelat för fulla hus hela året.

Det är nu klart att showen får en förlängning med en turné våren 2018, med bland annat ett stopp på Wisby Strand den 20 april.

I föreställningen gör han upp med sina egna brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar.

– Var tionde år måste jag stanna upp och tänka: Vad håller jag på med egentligen? Lever jag som jag lär? Stämmer min karta överens med verkligheten? säger han i ett pressmeddelande.

– Det gör lite ont att vara ärlig mot sig själv, att ställa sig på vågen istället för att dra in magen. Men det kan förhoppningsvis vara roligt att titta på, fortsätter han.

I fem år stod Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på landets största scener tillsammans. Sedan dess har Henrik Schyffert bytt de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker.

Han tycker att humor behöver vara både smart och grov – och att komiker har ett ansvar att gå över gränsen ibland.

– Det finns en oro i samhället idag för att gå för långt, att säga saker som är för grova. Jag tänker att vi behöver det. Vi måste våga stirra ner i den där obehagliga avgrunden ibland och skratta åt allt det hemska och oss själva.