De vann Gotlandsfinalen i Musik Direkt

Musik Under söndagen avgjordes regionfinalen i den årliga musiktävlingen Musik Direkt. De unga artisterna som vann går vidare till final i Uddevalla.

2017 års vinnare i tävlingen Musik Direkt är folkmusik och jazzbandet Kadens som består av Olof Österdahl Östborn, Olof Björkqvist, Ingrid Rodebjer, Sara Söderberg, Elvira Hall, Friedel Weiser och Lukas Johansson.

Tävlingen avgjordes under söndagskvällen i Wisbygymnasiets aula efter en konsert där de åtta tävlingsdeltagarna fick framföra sina akter.

– Det var en väldigt fin konsert. Alla är superduktiga och man inser att det är svårt att tävla i musik, säger Anna Hederstedt på Gotlandsmusiken som står bakom Musik Direkt på Gotland.

Vinnarna utsågs av en jury och bedömdes utifrån fyra olika kriterier

– Man tittar på musikalisk kvalitet, kommunikation och utstrålning, originalitet och personlig tolkning samt scenisk helhet, säger Anna Hederstedt.

Tävlingen har arrangerats på Gotland i 31 år och vinnarna går vidare till riksfinal i Uddevalla genom ett samarbete med Imagine Sweden. I Uddevalla får de unga artisterna delta i workshops och de kommer även att få personlig coachning.

– Det ger ungdomarna otroligt mycket, att de får träffa likasinnade och bli inspirerade. Tävlingen gör att de kommer att steg närmare en musikalisk karriär, säger Anna Hederstedt.

 
 
  • Mest läst senaste dygnet