2017 års vinnare i tävlingen Musik Direkt är folkmusik och jazzbandet Kadens som består av Olof Österdahl Östborn, Olof Björkqvist, Ingrid Rodebjer, Sara Söderberg, Elvira Hall, Friedel Weiser och Lukas Johansson.

Tävlingen avgjordes under söndagskvällen i Wisbygymnasiets aula efter en konsert där de åtta tävlingsdeltagarna fick framföra sina akter.

– Det var en väldigt fin konsert. Alla är superduktiga och man inser att det är svårt att tävla i musik, säger Anna Hederstedt på Gotlandsmusiken som står bakom Musik Direkt på Gotland.

Artikelbild

Vinnarna utsågs av en jury och bedömdes utifrån fyra olika kriterier

– Man tittar på musikalisk kvalitet, kommunikation och utstrålning, originalitet och personlig tolkning samt scenisk helhet, säger Anna Hederstedt.

Tävlingen har arrangerats på Gotland i 31 år och vinnarna går vidare till riksfinal i Uddevalla genom ett samarbete med Imagine Sweden. I Uddevalla får de unga artisterna delta i workshops och de kommer även att få personlig coachning.

– Det ger ungdomarna otroligt mycket, att de får träffa likasinnade och bli inspirerade. Tävlingen gör att de kommer att steg närmare en musikalisk karriär, säger Anna Hederstedt.