Totalt var 106 lag med och tävlade i årets Mellangiss på Wisby strand under lördagen. Den här gången var det killarna i Migraine Boy – Fredrik Cederqvist, Daniel Närström, Jonas Bäckström och Adam Cederlund – som hade skrivit frågorna.

Laget som vann heter Dr. Zoom & The Sonic Boom och utgörs av Pelle Ljunggren, Lasse Wredenborg, Fredrik Johansson och Tobias Grönberg.

LÄS MER: Rekordmånga med och tävlar i årets Mellangiss

Dagen efter tävlingen var det en något trött Tobias Grönberg som svarade i telefon.

– Efter en hel dag och kväll med tävling är man ganska matt, men vi har firat som det sig bör.

Laget har vunnit flera gånger tidigare och han tror att det beror på att de allihop har en bred kunskap.

– Alla kan väldigt mycket om allt. Det hänger inte på en att en person att kunna ett specialområde utan vi hjälps åt mycket i laget och har ett bra samarbete.

Dr. Zoom & The Sonic Boom fick 264 poäng av 295 möjliga, men Tobias Grönberg intygar att det inte var något lätt vinst.

– Vi vann inte jätteöverlägset ändå. Det var jämnt ganska länge, säger han och tillägger att det är ett tecken på att det var en bra tävling.

– Det var ett väldigt bra arrangemang för många lag fick många rätt och det betyder att då känner alla att det är roligt. Det viktigaste är egentligen att det lag som kommer sist ändå har haft kul.

Nytt för i år var ett vandringspris i form av en rördel i koppar, som vinnarlaget nu får glädjas åt och putsa på i två år tills det är dags för nästa Mellangiss.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

 

FOTNOT:Texten är korrigerad. Laget heter Dr Zoom and the Sonic Boom.