Karl-Petters orkester höll på söndagen två konserter tillsammans med elever från Kulturskolan och Gotlandsmusikens orkester. I publiken fanns både vuxna och barn som glatt klappade och sjöng med. Ett av barnen som var på hugget var Eva, som är ett stort fan av Karl-Petters orkester.

– Ja det var roligt, säger Eva som berättar att hon sjöng med och kan alla låtarna utantill.

Även Evas mamma Heike njöt av konserten.

Artikelbild

| Ylva Olsson, sångare och låtskrivare i Karl-Petters orkester, jobbar på att tillsammans med publiken få i gång deras musikmaskin.

– De är riktigt bra och så sprider de en massa livsglädje, säger hon.

Föreställningen handlar om att medlemmarna i Karl-Petters orkester har byggt en musikmaskin, men för att den ska kunna börja spela musik måste de ha publikens hjälp.

– Tack vare vår mycket hjälpfulla publik som sjöng, hejade och klappade med så fick vi igång musikmaskinen och till slut började den spela av sig själv, säger Ylva Olsson i Karl-Petters orkester.

– Tanken med föreställningen är att det ska vara lekfullt och inkluderande.

Artikelbild

| Ylva Olsson, Karl-Petter Blomgren och Vilhelm Blomgren.

Låtarna som framförs kommer från Karl-Petters orkesters två skivor, med undantag för en låt som är nyskriven. Jakob Jonsson, som spelar trumpet i bandet, har stått för arrangemanget till Gotlandsmusikens orkester.

– Eftersom vi bor på olika platser i landet brukar vi oftast bara göra spelningar på somrarna, men nu tyckte vi ändå att det var dags att sätta ihop en teaterföreställning, berättar Ylva Olsson.

Artikelbild

| Kören Bruna Bönor från Kulturskolan Gotland.

Orkesterns nästa spelning är den 11 mars – då på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm tillsammans med Nassim Al Fakir.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.