Tungt giss som lockade många rockälskare

Närmare 140 rock- och quiz-älskare dök upp när den fjärde upplagan av Distgiss arrangerades i lördags. "Roligt folk, bra musik och härlig stämning", säger arrangören Micke Klintalm.

Totalt 33 lag med fyra personer i varje kom till start i årets Distgiss.

Totalt 33 lag med fyra personer i varje kom till start i årets Distgiss.

Foto: Emil Lundberg

Visby2019-11-17 15:16

I årets Distgiss, som arrangerades på Donners Event i lördags, kom 33 stycken 4-mannalag till start. Det är något färre än förra året, men ändå ett bevis på att evenemanget står sig starkt och börjar bli en tradition. 

I år var det laget Think Dizzy, som förra året slutade på en tredjeplats, som stod för arrangemanget. 

– De som jag har pratat med har varit väldigt nöjda, så det känns som att det var lyckat. Själva quiz-delen flöt på som planerat, och efteråt blev det livemusik från scenen med riktigt bra drag, säger Micke Klintalm från arrangörslaget. 

Totalt avhandlades elva stycken olika kategorier under lördagen, tillsammans med lite annat "pyssel". Ett av de mer populära inslagen under tävligen var en explicit-kategori.

– Då var det en del allsång. Det var lite censurerade texter, och det kan ju uppskattas ibland, säger Micke Klintalm med ett skratt.

Det finns ju en hel uppsjö av musikquiz på Gotland. Varför tror du att Distgisset är populärt?

– Det är ju lite mer nischat än många andra. Popgisset har blivit lite poppigare än det var tidigare, så då tror jag att det här är ett bra alternativ för dem som gillar lite rockigare musik.

Vinnare i Distgisst 2019 blev laget Bungur Malmur Mark 2 bestående av Fredrik Johansson, Pelle Ljuggren, Helen Ljunggren och Håkan Myrbäck. 

– Det var relativt jämnt, men de ryckte ifrån i slutet och vann med 7-8 poäng, säger Micke Klintalm. 

Stämningen var hög under hela dagen och kvällen.
Stämningen var hög under hela dagen och kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om