Jul med Marie och Lee blir en tradition

Familjen framför allt är mottot när oskiljaktiga duon Lee Gotvik och Marie Nilsson Lind ger sig ut på vägarna med en ny julkonsert.

Lee Gotvik och Marie Nilsson Lind i fjolårets "Finns det några snälla barn".

Lee Gotvik och Marie Nilsson Lind i fjolårets "Finns det några snälla barn".

Foto: Malin Stenström/arkiv

Musik2019-11-20 09:43

Det var i "Mina drömmars land" på länsteatern som Gotvik och Nilsson Lind stod på samma scen för första gången. Det blev inledningen på ett kreativt partnerskap som gett frukt gång på gång, senast i somras med en bejublad spelning i S:t Nicolai ruin. 

Och nu är det alltså dags för nästa kapitel i sagan. 18 och 20 december ger duon två julkonserter, en i Lärbro kyrka och en i Öja kyrka. 

– Det blir en mysig blandning av klassiker och nytolkningar, utlovar Lee Gotvik. 

Det ska betonas att det i grund och botten är hennes konserter, Marie Nilsson Lind följer bara med som prominent gästartist. Längst fram i kyrkorna kommer även gitarristen Axel Petersson att synas. 

Detta blir andra gången som Lee Gotvik och Marie Nilsson Lind gör en julshow tillsammans. Fjolårets "Finns det några snälla barn" på länsteatern drog fulla hus och hyllades på öns kultursidor. Efter julens två konserter dröjer det heller inte särskilt länge innan duon är tillbaka på samma scen. Uppföljaren till "Mina drömmars land" och "Finns det några snälla barn" heter "E´de´det här du kallar kärlek" och den har premiär i juli 2020.  Men det är då det. 

Du och Marie tycks vara oskiljaktiga. Vore det inte skönt med en paus från varandra?

– Nej, vet du. Vi är som familj vid det här laget. Och då får man leva med varandra i vått och torrt, säger Lee Gotvik.

I likhet med sommarens stora konsert i S:t Nicolai ruin arrangeras dessa två av Sandkvie Studio. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om