Brunnslocken slits, nya kostar inget extra

Vägnät2019-11-18 12:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare från Agnes Mossvall, 9 år, med rubriken ”Maten i skolan måste bli bättre”.

Det är tråkigt att du inte tycker skolmaten är OK och det är bra att du gör din röst hörd och berättar vad du tycker, men det här svaret handlar inte om skolmaten. Vi hoppas dock att du får svar på dina frågor och att det ordnar sig med maten.

I din insändare skriver du:” Istället för att byta massa brunnslock i Visby stad så kan man väl ge lite pengar till skolorna så att barnen kan få bra mat så att man orkar lära sig”.

Vi skulle vilja berätta för dig och alla som läser detta, att satsningen på nya brunnslock i Visby och på övriga Gotland, som är Region Gotland-märkta, inte kostar något extra. Företaget som gör locken tar inte mer betalt för att göra speciella Gotlandslock. Det är samma pris för vanliga lock och Gotlandslock.

Att vi byter locken beror på att de slits och måste bytas ut då och då. Dessutom byggs det ju nya vägar och bostadsområden, där det behövs lock.

Vi ville bara berätta det, för vi har hört just det du säger; man tror att de nya brunnslocken kostar extra och att de inte behöver bytas.

Vi hoppas också att du och din bror blir mer nöjda med skolmaten i framtiden.