Det är väldeliga vad det gnälls i Klintehamn, inte får man köra moped på kvällarna, det ”stör”. I samhällen med gator körs det ibland moped, även efter kl 1900. Det ska absolut inte brytas någon kalksten heller, det ”stör” när lastbilarna kör förbi. Det kommer att damma och vi kan inte komma fram. Jaha, då är det ju bra att ICA la ner sin butik, då blir det tyst och lugnt på Donnersgatan och vi kan plantera blommor där i stället för att använda den till trafik.

Det finns en fantastisk resurs i kalkstenen runt Klintehamn, med en kvalité i en klass för sig, den ska man INTE dra nytta av. Samtidigt gnälls det i Klintehamn att inget händer, att samhället dör ut, servicen försämras.

Under en cykeltur så upptäckte jag att det låg ganska mycket kalksten på den nya kajen, märkligt att jag inte har märkt något av alla de lastbilar som har forslat dit den? Jag bor ju i Klintehamns samhälle som skulle bli så förstört av transporterna.

I Klintehamn finns många hus, var tredje ägs av sommargotlänningar, eller som en del vill kalla sig, vinterfastlänningar. Det är oftast dessa ”deltidsgotlänningar” som gnäller över allt som inte är bra, dålig service, varför är inte återvinningen öppen när JAG vill? Sjukvården är kass, sophämtningen är under all kritik, elektriciteten är dyr, maten är mycket dyrare än i Stockholm.

Tänk om alla ni som skattar i Danderyd, Solna och på Lidingö i stället skrev er där ni är mest? DÅ kan ni komma och gnälla men så länge ni inte skattar på Gotland kan ni hålla tyst.