Öppet brev till regionstyrelsen. Ni har ännu lite tid på er att ta tillbaka ert beslut att låta Gotlandshem sälja ut allmännyttan.

Har de väl en gång fått tillstånd att göra så här, så kommer de att göra samma sak när resterande bestånd blir i stora behov av renoveringar och inte längre är ”lönsamma”.

Ska vi till slut ha ett bostadsbestånd som inte ”vanligt” folk har råd att bo i? Ska ensamstående pensionärer, lågavlönade barnfamiljer, sjukpensionärer och ensamförsörjande föräldrar bo på gatan då?

Gotlandshem tar ju ut hyror som vad jag hört ligger betydligt högre än hyror i många andra län. Man undrar ju då hur det kan komma sig att de inte sätter undan pengar som ska gå till renoveringar?

Om Kuststaden är intresserad av lägenheter på Gotland tycker jag att de ska bygga egna hyresrätter här, då skulle Gotlandshem få lite välbehövlig konkurrens.

Stor eloge till Carina Flodman Andersson och Lars Bjurström som i protest hoppade av sina styrelseuppdrag i Gotlandshem och till Bertil Virgin (som tidigare hoppade av som revisor i Gotlandshems styrelse). Rakryggat av alla tre!

Åter till regionstyrelsen:

Avslå beslutet om försäljning – erkänn att ni tänkte fel och stoppa det här medan tid finns. Då slipper ni skämmas i efterhand, det har ju hänt förut, men då är det ju för sent...