Rockskallen Music Awards är en gala för att hylla och prisa öns musikarbetare – de som står på scen, de som står bakom – och de som främjar den gotländska pop- och rockscenen. Pristagarna på Rockskallen Music Awards ska i samtliga fall, utom årets liveakt, vara verksamma på ön. Årets liveakt ska prisa det bästa liveframträdandet på ön under året som gått.

Rockskallen Music Awards är ett samarbete mellan Gotlands Allehanda och Wisby Strand.

 

Kategorier

Årets liveakt: Den artist eller det band som stått för årets främsta liveframträdande på Gotland.

Årets uppstickare: Alla megasuccéer har börjat någonstans. Med Årets uppstickare vill vi prisa det band/artist/arrangemang/musikfenomen som med kreativitet och energi bidragit till att förnya den gotländska musikscenen.

Årets doldis: Låtskrivaren, producenten, roddaren, arrangören… Bakom varje framgångsrik artist eller musikarrangemang står en rad personer som varit avgörande för framgången, men som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar. Årets doldis ska prisa den person som genom sitt arbete och sitt engagemang, bakom scenen, spelat en central roll för öns musikliv.

Årets wow: Årets wow tilldelas det arrangemang/fenomen/artist/band som under året bidragit med den största överraskningen i den gotländska musikvärlden. Årets wow kan till exempel vara den oväntade comebacken, det efterlängtade genombrottet eller den osannolika bokningen.

Årets Rockskalle: Rockskallen ska gå till den artist, det band eller den arrangör som gjort den största insatsen för den gotländska pop- och rockscenen under det gångna året.

 

Nomineringen är stängd.