Café Vinäger blir Café Amalia
På fredag öppnar Café Amalia i gamla Vinägers lokaler.- Vi satsar på bra råvaror och ekologiskt där det går, säger Amalia Muttoni, nybliven caféägare.
Trötta men glada. Henrik Wiklund och Amalia Muttoni med Irma i knät pratar om lunchbufféerna de ska erbjuda framöver.
Foto: Tommy Söderlund
Känner av läget
- Det har varit en hård vecka för att få allt klart. Vi har nog varit här 14 timmar om dagen, säger Amalia Muttoni.
Det kommer bli fokus på ekologiska varor, luncher och kvällsfika.
- Vi satsar på bra råvaror och ekologiskt där det går. Vi kommer ha lunchbufféer med matiga sallader på veckodagarna, säger Amalia Muttoni.
Henrik Wiklund fyller i att de ska försöka ha öppet kanske tre kvällar i veckan till 21-22 men poängterar att det inte blir på helgerna i första hand. Paret har inte bestämt alla detaljer ännu, utan öppnar på fredag och känner av läget.
- Om man vill gå ut och umgås en vardagskväll finns inget ställe i dag, säger Henrik Wiklund.
Erfarenhet
Amalia Muttoni fyller 22 år på måndag och har alltid drömt om att starta eget. Hon arrenderade tidigare K2 på Wallers plats tillsammans med vänner och Henrik Wiklund har erfarenheter från restaurangbranschen.
Paret vill stanna på ön och hellre än att hanka sig fram på timanställningar satsar de nu på ett eget ställe.
Vinäger hade lokaler på båda sidorna av gatan. Men inte mycket kommer förändras trots att det nu blir olika ägare till de två ställena.
Satsar på Djupvik
De tidigare ägarna till Vinäger, paret Jörgen Axenmo och Maria de Flon, koncentrerar sig på sitt nya projekt Djupviks Hotell.
- Det var svårt att driva Vinäger när vi inte var på plats. Vi vill lägga vår tid här i Djupvik, säger Maria de Flon.
- Vi har jättemycket bokningar på julbord, konferensverksamheten har kommit igång och hotellet är fullt även på helgerna.
- Det är faktiskt mest gotlänningar som tar ut en minisemester på hemmaplan! säger Maria de Flon.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!