Pugh i klassisk tappning

På torsdag den 14 juli spelar Pugh Rogefeldt och blåsorkestern Gotlandsmusiken gamla Pughdängor i ny tappning.
- Det blir ett möte mellan klassisk musik och rock n´roll, säger Erik Skagerfält, producent för konserten.
I ruinen med anor från 1200-talet kommer aftonen bjuda på Pugh Rogefeldts gamla hitlåtar i ny stil.
- Han har gjort extremt många låtar. Nu gör han något nytt jämfört med hur han brukar jobba, säger Erik Skagerfält, producent för konserten och tubaist i Gotlandsmusiken.
Gotlandsmusiken, som kommer att spela med Pugh Rogefeldt, är Gotlands lokala orkester och har årligen uppemot 400 spelningar.

Rocken regerar
I konstellationen med Pugh Rogefeldt är de 16 musiker i orkestern, tretton blåsare och tre på komp med keyboard, bas och trummor. Samarbetet är en ny vinkel på Pugh Rogefeldts musik.

- Det blir ett möte mellan klassisk musik och rock n´ roll, fast på rockens och Pughs villkor, säger Erik Skagerfält.

Än så länge är bara en spelning bokad för sommaren. Det blir den andra i samarbetet mellan Pugh och Gotlandsmusiken. I oktober i höstas spelade de den första konserten, som enligt Erik Skagerfält blev "riktigt jävla skitbra". Idén fick Erik Skagerfält precis för ett år sedan och enligt honom tog det Pugh Rogefeldt fem sekunder innan han ljöd ett rungande: Visst fan, det här är skitbra.

Hitsen är med
Kvällen i ruinen kommer bjuda på nästan alla gamla sommarplågor av Pugh Rogefeldt förutom Små lätta moln, som han spelat för många gånger. Men låtar som Stockholm, Jag är en liten pojke och Snart kommer det en vind kan man räkna med att få höra på ett nytt sätt.

Att konserten spelas i Sankt Nicolai ruin i Visby kommer säkerligen höja stämningen ytterligare. Kyrkoruinen är värd ett besök även utan torsdagskvällens gäster. De tidigaste byggnationerna av kyrkan gjordes på 1210-talet.

- Det är en väldigt magisk plats, och man får träffa Pugh i en annan omgivning, säger Erik Skagerfält.

Förutom spelningen på Gotland kommer gotlandsbon Pugh Rogefeldt spela runt om i Sverige. Pugh Rogefeldt trio, som han turnerar med har redan hunnit spela på Peace & Love i Borlänge och kommer i augusti spela i Göteborg tillsammans med Nationalteatern, som ett av många turnéstopp.

 
 
  • Mest läst senaste dygnet
  • Senaste lokalt
  • Kommenterat