Vi sätter oss i skuggan vid Almedalens scen. Roland "Rolle" Simander, har eget byggföretag och är sångare som skriver texter, och Karl-Fredrik "Kalle" Andersson, byggsmed och reparatör samt gitarrist som skriver musik. De är två av fem medlemmar i Rebels.
Hur låter er musik?
Rolle: Det är old school metal. Som hårdrocken lät från början på 70-talet, väldigt riffbaserat. Black Sabbath ligger rätt nära hjärtat.
Kalle: Och Led Zeppelin.
Spelar ni egen musik?
Kalle: Jo, vi har börjat med det på senare tid. Vi har gjort fjorton eller femton låtar.
Har det blivit någon skiva av det?
Rolle: Ja, två stycken. Den senaste kom ut i oktober i fjol. Efter sommaren ska vi börja med nästa skiva.
Jag har läst att ni har mörka texter. Vad handlar de om?
Rolle: Livets mörkare sidor, när man inte mår så jävla bra. Det är inte så glatt jämt och ständigt, men det finns ett ljus där bakom.
Rolle: Psycho är den som verkar vara mest populär.
Vilken är den bästa spelningen ni haft?
Kalle: På Järnjungfrun. Det var ett hårdrocksställe här i stan.
Rolle: Det var källaren under krogen Friheten. Järnjungfrun levde kanske bara ett par säsonger.
Kalle: Där var det hur bra drag som helst.
Och den värsta
spelningen?

Kalle: Det var mitt på dagen på Hägvidefestivalen innan vissångerskan Marie Bergman skulle uppträda. Det var mitt på dagen i gassande sol. Vi spelade på en stor gårdsplan och såg inte en käft. Efter varje låt hörde vi applåder men såg ingen. Alla satt på kanterna,
under träden i skuggan.
Är det hårdrock för hela slanten?
Rolle: Ja, jag har bara sjungit hårdrock.
Kalle: Jag har spelat hur mycket annat som helst. På midsommar brukar vi vara ett gäng som spelar för barnen och så är vi ett gäng som spelar svenska låtar bara för skoj skull. Så det blir lite av varje.
Du är alltså otrogen Rebels?
Kalle: Ja, det är jag.
Rolle: Han och Gadden är det svarta fåret.
Ni har vunnit GA:s utmärkelse årets lokala Rockskalle 2008.
Kalle: Ja, det var tack vare att vi hade spelat på Vadstuckfestivalen. Det var en rolig spelning. Kanske lite för tidigt på dagen för den musiken, men folk var verkligen med på det och vi presterade bra.

Vad har utnämningen betytt för er?

Rolle: Så här i efterhand, ingenting. Men det var roligt att vi fick den och att Vadstuckspelningen blev så uppskattad. Allt vi spelade då var nyskrivet material och vi hade aldrig spelat det för publik innan. Så det var ett bevis på att det fungerade. På så vis var det jätteroligt.
Var köper man era skivor?
Rolle: På nätet. Det är till USA vi säljer flest skivor. Men det har också gått skivor till England, Österrike och Belgien.
Hur mycket jobbar ni med Rebels i veckan?
Rolle: I vissa perioder, när det är textskrivning med mera, lägger jag nog ned fyra timmar om dagen med något som har med Rebels att göra.
Kalle: Det är jag som gör den mesta musiken och sitter på fritiden hemma i soffan och spelar. Vi repar tillsammans en gång i veckan.
Och vad gör de andra?
Kalle: Är med och arrar låtarna och kommer med glada tillrop - eller säger "det här går inte, är du dum i huvudet".
Vad kommer spelningen på Sigters att innehålla?

Rolle: Vi kommer troligen att spela ett set med covers och ett set med egna låtar, vi får se hur det blir. Vi brukar inte bestämma sådant förrän samma kväll.