- Det är livebilder. Jag har säkert plåtat tusen konserter under mina år som fotograf.

"Gods of rock", som Tobias Wallström döpt utställningen till, visar ett litet urval av hans samling som rymmer de flesta stora artisterna i genren.

- Många är redan rariteter, Ronnie James Dio till exempel dog ju 2010 och om fem-tio år kommer många fler vara döda. Det här är en liten del av mina bilder som visas där nere, men jag har faktiskt en bildskatt.

Artikelbild

Ögonblicksbild. Aerosmiths sångare Steven Tyler tittar rakt in i kameran över Brad Whitfords axel. Foto: Tobias Wallström

Fotografens egna två absoluta favoritbilder, en på Hellacopters och en på Black Sabbath-gitarristen Toni Iommi, sitter dock kvar hemma på väggen.

Att fotografera livekonserter är en utmaning som Tobias Wallström mer än gärna tar sig an och lusten och engagemanget syns även i hans bilder.

- Det är adrenalinet - du har en begränsad tid på dig att ta bilden. I början när jag plåtade rockband gick jag in och drog av massor av bilder. Nu tar jag inte så många bilder utan väntar istället på motivet. Man måste vara väldigt på hugget, de kanske bara tittar in i kameran en halv sekund.

Är man det kan man lyckas fånga ögonblicksbilder, som den på Aerosmith där Steven Tyler tittar rakt in i kameran.

Artikelbild

Pensionär. Lemmy fyllde 66 på julafton. Foto: Tobias Wallström

- Ofta när man plåtar livekonserter fajtas man med 40 andra fotografer. Då måste man hela tiden tänka att det är jag som ska ha den bästa bilden. Det är hård konkurrens, men jag gillar att jobba så, säger Tobias Wallström.

För Gotlands Allehandas räkning har Tobias Wallström under flera års tid och i sällskap av olika skribenter, bevakat Sweden rock.

Artikelbild

Provokatör. Marilyn Manson under en spelning på Hultsfredfestivalen. Foto: Tobias Wallström

- Jag är väldigt glad att tidningen tror på mig och att jag får göra de här grejorna, avslutar Tobias Wallström.