Jag är så glad över att jag blev sjuk på Gotland! Ja, inte över att bli akut sjuk men över det omhändertagande jag fått inom vården på Gotland. Efter att ha drabbats av akut blindtarmsinflammation och fått åka ambulans till Lassis började min resa i den gotländska vården - den vård som får utstå mycket kritik och som jag ärligt talat inte hade stora förhoppningar på. Men jag har ändrat åsikt.
Efter att ha tagits om hand på akuten hamnade jag på avdelning C3 för vidare expediering med operation nästa dag. Jag är djupt imponerad av det omhändertagande jag fått på de två avdelningar jag legat på under denna resa C3 och C4. Lugn personal med en professionell attityd och samtidigt tid för och fokus på patienten.

Jag blev kvar ett dygn efter operationen och har sedan, på grund av komplikationer varit tvungen att möta vården igen. Den positiva bilden fortsätter. Lugna, trevliga läkare som verkar gilla vad de håller på med. Som verkar trivas på sjukhuset! Som verkar trivas på ön och som ser vitsen med att jobba bredare på ett litet sjukhus än att "bara behandla högerarmar" på ett sjukhus i Stockholm som en läkare sade.

Visst finns det alltid saker som kan göras bättre och man hör ju berättelser om folk som tillbringat "eoner av tid" i väntrummet på akuten - men uppenbarligen har överlevt för att berätta om det. Men jag gissar att det finns ambitioner att se till att ingen som är så sjuk att de inte överlever blir kvarglömd där. Säkert finns det missnöje men ett och annat bland personalen - så är det väl på alla arbetsplatser - men mitt intryck är positivt! Mycket positivt!
Jag vill tacka för ett fantastiskt omhändertagande på Visby Lasarett! Jag är oerhört nöjd med att vara gotlänning och ha tillgång till detta sjukhus som verkar må bra när vi andra behöver lappas ihop!