Trots det fina vädret samlades ett 50 tal medlemmar till månadsmöte i Hemse Missionskyrka den 28/9. PRO-filerna spelade och sjöng under samlingen innan mötet.
Ordförande Solveig Wallin hälsade alla välkomna och började med att ge ordet till dagens gäst Karin Gardell som i många år varit engagerad i Gotlands Konsumentförening. Hon höll ett intressant framförande om både nyttig och onyttig mat. Den bästa och nyttigaste måltidsdrycken är vanligt vatten utan kolsyra och den absolut sämsta är de nu så populära energidryckerna. Bland matfetter framhöll hon vanligt smör som inte innehåller några konstiga tillsatser. Hon tonade ner risken för höga blodfetter – det är sockret som är boven i det dramat. Minska ner sockerintaget och ersätt inte socker med olika sockerersättningsmedel så mår våra blodkärl så mycket bättre. Hon fick hela tiden olika frågor från en intresserad publik.
Så var det dags för kaffe och smörgås och mer information. En lista för anmälan till kommande Jubileum cirkulerade. Vår förening PRO Hemseorten fyller 50 år och firar detta den 26/10 kl. 13.00 i Rone bygdegård.
Liksom tidigare år kommer vi att delta på Hemse stortorgdag med tombolalotter. Vinster har skänkts av medlemmarna.
Dagen avslutades med dragning av vårt egna lotteri med skänkta priser.