Ett tjugotal medlemmar i Medeltidsgillet samlades vid färjeterminalen tidigt på morgonen den 24 augusti för att besöka Sveriges västra kust.
Första stopp var Wadköping i Örebro där vi åt en mycket god lunch.
På kvällen dag ett övernattade vi på Ronnums herrgård i närheten av Trollhättan. Vackert ställe med en fantastisk skaldjurssoppa.
Dag två besökte vi Läckö slott där vi blev visade det intressanta slottet och fick ta del av dess historia. Den mest omtalade ägaren är väl Magnus Gabriel de la Gardie på 1600-talet. Det är i stora delar hans slott som vi ser idag.
Vi åkte också till Stola herrgård. Den nuvarande mangårdsbyggnaden byggdes i början av 1700-talet. Eva de la Gardie, maka till Claes Ekeblad d y, är en av de få kvinnor som vunnit medlemskap i Kungliga Vetenskaps-akademien (1748). I akademiens skriftserie trycktes bl a hennes "Försök att tillverka bröd, brännvin, stärkelse och puder av potatis".
Dag tre reste vi norrut i Bohuslän för att titta på hällristningarna i Tanum som är ett av Sveriges världsarv. Därefter gjorde vi ett stopp vid Bohus fästning. En mycket imponerande anläggning som förr var en viktig gränsbefästning. Middag åt vi på Ryttmästargården utanför Skövde. Där träffade vi en man som varit samlare hela sitt liv. Det var en verkligt osannolik plats.
Dag fyra var hemresedag. I Kumla finns en stor slagghög efter brytning av oljeskiffer under andra världskriget och faktiskt ända fram till 1966. Från högen såg man hela Närke och där uppe var också en intressant konstutställning.
Trötta, men med många nya intryck gick vi ombord på färjan för hemresan.