Eksta IF har fyllt 80 år. Det firades med en jubileumsfest i Eksta Bygdegård lördagen den 30 september 2017. Ett 60-tal medlemmar och före detta medlemmar deltog.

Kvällen inleddes med att Bernt Jakobsson, som varit ordförande i föreningen i 12 år, hälsade alla välkomna. Därefter lämnade han ordet till Ove Järlö, som var kvällens konferencier och som informerade om kvällens program. Alla deltagare fick också ett infoblad med lite fakta om Eksta IF under 80 år.

Det finns nog inte någon person som förknippas så starkt med Eksta IF som folkskolläraren Sigvard Löfstedt. Han var ordförande i inte mindre än 38 år (1948–1986). Dessutom var han festgeneral för Djupviksfesten i 30 år.

Bland framgångsrika idrottare från Eksta kan nämnas långlöparna Gustav Söderlund och Åke Hansson. De tog ett 30-tal DM-tecken under 1940- och 50-talet.

I ett bildspel visades bilder från tävlingar som Eksta varit med i under årens lopp. Bilder visades också från ett av större projekten Eksta deltagit i, Vindelälvsloppet i Västerbotten, där Eksta var med fem år i rad (1984–1988). Eksta arrangerade Varpa-SM 2010 och 2015.

Under kvällen fick följande personer ta emot diplom som hedersmedlem i Eksta IF: Henning Edberg, Bernt Jakobsson, Erik Holmqvist, Anders Ronström, Rune Lickander, Mats Trulsén och Göran Holmström. Flera medlemmar fick också stiga fram och berätta minnen och episoder från sin tid i Eksta IF. En av hedersmedlemmarna som varit Eksta IF trogen i drygt 70 år och som var med på festen var Henning Edberg, 86 år.

Det serverades burgundisk köttgryta med ugnsbakad rosmarinpotatis. Underhållning blev det med durspelsgruppen " Di stäure u sma ".

Föreningen har i dag 102 medlemmar och varpa är den dominerande sporten.