Visby Centrum har i nuläget runt 220 medlemmar och under de senaste två åren har runt 80 nya medlemmar anslutit till föreningen. Men man är inte nöjd där och avviserar nu en satsning på Södercentrum. Företagen som arbetar där kommer nu att få möjlighet att ansluta sig som medlemmar.

– Södercentrum växer med nya bostäder och allting. Stadskärnan växer helt enkelt söderut och vi följer efter den, det känns som ett bra steg, säger verksamhetsledaren Magnus Olsson.

Han säger att det nya steget förhoppningsvis kommer att gynna Visby Centrum.

– Givetvis hoppas vi få in nya intäkter via fler medlemmar. Men om man ska vara medlem hos oss, då tror jag att man också vill få någonting ut av det. Jag hoppas att medlemmarna känner att de tjänar mer på det än vad det kostar, säger Magnus Olsson.

Föreningen har som målsättning att hålla ett 20-tal aktiviter under hela 2017. De hoppas kunna hitta ännu fler reseanledningar och öka antalet personer som kommer till Gotland utanför sommarperioden.

– De aktiviteter som vi har ska vi försöka utveckla och så blir det några nya aktiviteter. Vi hoppas utveckla vårt samarbete med olika partners och även Destination Gotland som vi jobbar väldigt tätt med, säger Magnus Olsson.

Han säger att det är viktigt att vara förberedd inför det att den nya kryssningskajen blir färdig.

– Nu får vi fler internationella gäster från utanför EU. Då kan det bli så att vi jobbar mer med tax free och att de sedan får tillbaka på momsen, säger Magnus Olsson.