Stafva satsar på flera nya produkter

Stafva Gård kommer inom kort att presentera flera nyheter i sitt sortiment. "Efter sommaren siktar vi på fastlandet".

Patrik von Corswant

Patrik von Corswant

Foto: Tobias Wallström/Arkiv

NYSATSNING2016-04-26 07:15

Patrik von Corswant fick sommaren 2011 sälja stora delar av Stafva Gård för att klara ekonomin. Banken upplöste lånen och han var tvungen att sälja delar av verksamheten.

I dag har han kvar 25 procent av gården och marken.

– Det är fantastiskt spännande. Det känns väldigt roligt att fullt ut få se resultatet av den investering som vi gjort tidigare, säger Patrik von Corswant, som även fått in fem miljoner kronor till det nya mejeriet.

Nu gör han alltså enbart en satsning på mejeriet och det var något som Helagotland.se skrev om redan i april i fjol. Men nysatsningen har dragit ut på tiden och först i maj i år blir planerna verklighet.

– Det blir syrade produkter som bland annat fil, yoghurt, grädde, smör och crème fraiche. Sedan kommer vi givetvis att ha mjölk, säger Patrik von Corswant om sin uppmärksammade mjölk i bag in box.

Till en början kommer det nya mejeriet att satsa på Gotland. Men planerna är betydligt större än så.

– Först blir det bara på ön. Men när turisterna åkt hem vill vi även satsa på fastlandet.

Planen var tidigare att det nya mejeriet skulle få namnet Gotlands nya mejeri AB. Men det namnet fick Patrik von Corswant skrota och i stället blir det Stafva mejeri AB.

– Vi kom fram till att det är bättre att ha ett namn som många känner igen. Stafva är ett välinarbetat varumärke, säger Patrik von Corswant.

Under några veckor kommer inte mejeriets produkter att finnas ute hos handlarna. Anledningen är skiftet mellan Stafva Gårdsmejeri och Stafva mejeri AB.

– Det är en fråga om tillstånden i de olika bolagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!