Som hyresvärd menar Mats Ahlyr att hyresgästen Ali Abadi ägnar sig åt ekonomiskt lukrativ andrahandsuthyrning av lokalen vid Östercentrum där det förutom Alis kiosk för närvarande inryms en indisk restaurang.

– Ja, det är där skon klämmer, säger Mats Ahlyr.

– Det stämmer absolut inte, jag har inga andrahandsavtal med den indiska restaurangen, säger Ali Abadi.

Mats Alyhr skickade i fjol in två stämningsansökningar till Gotlands tingsrätt genom sitt bolag Henrik Alyhr AB, en för kiosken och en för restaurangen som ligger intill. I dessa har Alyhr begärt att Ali Abadi genast flyttar ut från sina lokaler, något som hyresgästen dock vägrat till.

LÄS MER: Ahlyr om kiosktvisten

Tvistläget har inte förändrats och i nästa vecka är det dags för munlig förberedelse i Gotlands tingsrätt.

– Det har egentligen inte varit någon dialog på sistone utan läget är oförändrat. Jag hoppas att rätten som objektiv part kan medla och hjälpa oss att reda ut det i nästa vecka, säger Mats Ahlyr.

– Jag fick besked från tingsrätten för någon vecka sedan. Det är det första jag har hört sedan november eller så, säger Abadi.

LÄS MER: Kiosken nära vräkning

En sak är båda parter överens om, de tycker båda att det är synd att det gått så långt att rätten blandas in.

– Det känns väldigt onödigt och tråkigt och det ska inte behöva bli så. Det hade varit skönt att lägga energin på vettigare saker, säger Ahlyr.

– Det är synd. Jag har känt familjen Ahlyr i nästan 40 år och vi har aldrig haft några problem. Jag hoppas verkligen att det löser sig, säger Ali Abadi.