Det är drag i flygtrafiken till och från Gotland för närvarande. Direktcharteravgångarna ökar från Visby och bokningsläget inför sommaren tyder på att BRA kommer slå nytt rekord för sin inrikestrafik.

I år flyger BRA till Visby från nio städer under sommaren. Utöver året runt-linjerna till Stockholm, Göteborg och Malmö så trafikeras sommarlinjer från Umeå, Sundsvall, Norrköping, Helsingfors, Ängelholm och nykomlingen Östersund.

För att möta efterfrågan kommer delar av sommartrafiken mellan Visby och Bromma, Malmö och Göteborg att flygas med större jetflygplan av modellen Avro RJ, med plats för 112 passagerare.

Artikelbild

– Bokningsläget gör att vi drar nytta av hela vår flotta och växlar över till större jetflygplan under delar av sommaren, säger Sakarias Ronquist, regionchef på BRA.

Samtliga inrikeslinjer utom Sundsvall visar ökade bokningssiffror jämfört med förra året. Enligt Ronquist har den nya linjen till Östersund fått en bra start.

– Vi märker att Jämtlänningarna har upptäckt möjligheten att spendera sommardagar på Gotland. Samtidigt ska vi inte glömma att det också är en möjlighet för oss gotlänningar att besöka fjällvärlden under semestern.