Gotlands Bryggeri vill bygga sitt nya bryggeri på Lundbygatan i Visby. Men ännu har parterna inte skrivit under något avtal och det kommer först i augusti bli klart om hur stort det nya bryggeriet blir.

Under sommaren ska de undersöka vattentillgången på Gotland. I mitten av juni godkände regionstyrelsen exploateringsavtalet för att Spendrups ska bygga ett nytt bryggeri åt Gotlands Bryggeri.

Bolaget ska nu undersöka om de kan bygga ett lika stort bryggeri som man tänkt sig på Lundbygatan.

– I slutet av sommaren ska vår styrelse fatta beslut i frågan, men under sommaren ska vi ta fram underlag till styrelsen, säger Rose-Marie Hertzman, presschef på Spendrups.

Vad Helagotland.se erfar kommer det planerade bryggeriet att bli mindre än vad Gotlands Bryggeri tänkt sig. Anledningen är den vattenbrist som råder på Gotland.

– Det är möjligt att det är så, men det är ingenting som jag kan bekräfta på något vis. Vi får avvakta och se vad man kommer fram till nu under sommaren, säger Rose-Marie Hertzman.

Hon säger att öns vattenförsörjning är en viktig sak att titta på även för bryggeriet.

– Vattenfrågan är viktig för hela Gotland och naturligtvis för oss också. Det är något som alla våra bryggerier tittar på, nu går det åt tre liter vatten för att göra en liter öl. Tidigare gick det åt fyra liter vatten, så det har gått nedåt, säger Rose-Marie Hertzman.

Helagotland.se har sökt Gotlands Bryggeris vd Johan Spendrup som inte gått att nå under måndagen.