Under förra helgen blev det rejält lerigt i samband med julskyltningen i Sankta Karins ruin vid Stora torget. Nu har Statens fastighetsverk och Gotlands Museum gett besked om att det inte kommer gå att använda ruinen under kommande helger. Magnus Olsson, verksamhetsledare vid Visby Centrum, liknande situationen i ruinen med Gotland Grand National.

Det ställer till problem för Medeltida Jul som skulle ha julmarknad och evenemanget Forum Vulgaris i ruinen. Dessutom skulle de ha julmarknad på Stora torget – men SMHI har varnat för rejäla vindbyar och därför flyttas marknaden.

– Planen var att ha julmarknad och underhållning på Stora torget och i S:ta Karins ruin intill. Vädergudarna tyckte dock uppenbart något annat, säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan på Gotland, om beskedet från Gotlands museum och Statens Fastighetsverk att Sankta Karin behöver hållas stängd de kommande helgerna i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Fullbokad färjetur på populär resdag

Kommande helg kommer det att bli julmarknad och Forum Vulgaris på Kapitelhusgården och julmarknad på Fornsalens gård.

– Vi kommer att genomföra alla programpunkter som planerat, men i andra medeltida lokaler istället. Marknaden kommer att bli otroligt mysig på dessa nya platser, vår härliga tomte tar plats på Gotlands Museum och bågskyttet flyttar in Drottens ruin, en plats som vi inte använt så ofta de senaste åren, säger Björn Sundberg i pressmeddelandet.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.