Ägarfamiljerna som låg bakom restaurang Guldkaggen i Burgsviks hamn lämnade för några veckor beskedet att konceptet skulle tvingas byta plats. De hade inte råd med den summa som den nuvarande ägaren, Alm Equity, ville ha för fastigheten. I stället är det en ny, ännu okänd ägare, som ska bedriva verksamhet i Guldkaggen.

– Vi har lyckats hitta en ny destination för hela vårt koncept. Vi är jättenöjda och det känns riktigt bra, säger Mattias Nordberg som är en del av ägarfamiljerna.

Det är klassiska Bruna dörren som nu får en ny ägare. Det är dit verksamheten som tidigare låg i Guldkaggen kommer att flytta. Namnet Bruna dörren kommer att finnas kvar.

– Det är verkligen ett ställe som har en lång historia och är en gammal kåk. Vi har packat ned våra grejer och startar om där tidigt i sommar, säger Mattias Nordberg.

LÄS MER: Därför tvingas succérestaurangen att stänga

De har skrivit ett femårskontrakt med möjlighet till förlängning. Därmed kan de komma att bli kvar i Ljugarn under lång tid framöver.

– Nu är vi sugna på att göra det riktigt bra och investera under längre tid, säger Mattias Nordberg.

Hur är det att lämna Burgsvik och flytta till Ljugarn?

– Guldkaggen kommer alltid att finnas i vårt hjärta med sina underbara solnedgångar. Men nu får vi en ny fin krog med en lång fin sandstrand nedanför, så framtiden känns härligt spännande, säger Mattias Nordberg.