Per Viberg var den som öppnade den första O'Learys-restaurangen på Gotland. Två år senare sålde han restaurangen och 2012 köpte han tillbaka den tillsammans med kompanjonen Jonas Jakobsson. Nu är det klart att verksamheten kommer att läggas ut till försäljning.

– Det kommer att bli de närmsta dagarna. Vi håller på att räkna på vad vi kan begära, nu kollar vi på andra krogar som är till salu och vad de begär, säger Per Viberg.

De är samtidigt måna om att rätt köpare kommer in och vill köpa restaurangen. De vill inte sälja den till vem som helst.

– Allting har sin tid någonstans, men om vi inte hittar rätt köpare kommer vi att driva det vidare. Både jag och Jonas har en väldigt stark relation till O'Learys. Det är viktigt att rätt part kommer in och vill utveckla restaurangen, säger han.

LÄS MER: Därför säljer han krogen på Adelsgatan

Det är enbart restaurangen på Strandgatan som kommer att läggas ut till försäljning. Det är oklart vad som kommer att hända med restaurangen i Ica Maxi arena.

– Vi kan ha kvar den. Men det är en speciell situation i arenan, det har inte blivit som vi tänkt oss. Det är en lång bit till för regionen innan man får en levande och fungerande arena, säger han.

Per Viberg säger att det inte är klart vad han skulle vilja göra om restaurangen säljs.

– Jag håller på att göra mig fri för att kanske göra något helt annat. Både Jonas och jag har haft olika uppdrag parallellt, säger Per Viberg.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.