@sussijo

När man kikar på Susanne ­Johanssons instagram vill man bara kliva in genom dörren till hennes hemtrevliga hus. Hon bjuder verkligen på sig själv och sitt liv i den gamla gården där prunkande blomkrukor, korgmöbler, trätunnor, mässingsljusstakar och keramik samsas med mysiga hundar och katter.

Artikelbild

| Detalj. Gotlandshus har många fina detaljer som är fina att fota.?

Hon visar dessutom att det enkla är det vackra. För visst kan vissna ormbunkar bli något riktigt läckert i en rolig vas, eller en hängande kvist med taggiga nypon i fönstersmygen.

Följare: 34 000

 

@kammebornia

Artikelbild

| Inredning. Det finns mängder av gotländska instagrammare att följa. ?

Pia Kammeborn är konstnär, fotograf och sagoberättare. Att hon gillar att sticka går inte att ta miste på med ett instagram som ger fin inspiration till dig som gillar ­stickning. Här är det så där färgglatt, mysigt och hemtrevligt med röda äpplen, snygga träsoffor och levande ljus, så att man känner att här skulle det vara trevligt att sitta och småsnacka i en soffa en kulen höstkväll.

Följare: 32 600

 

@elsabillgren

I maj hittade Elsa Billgren sitt drömhus, ett vackert stenhus från 1910, i Alskog. Om du vill följa sommargotlänningen Elsa när hon pysslar om och renoverar sitt Gotlandshus kan du kika på hennes ­Instagramkonto.

Följare: 59 000

 

@emmasundh

Emma Sundh är journalist, stylist och illustratör och har bland annat skrivit boken ”Vintageparty” tillsammans med Louise Lemming och Linda Hansson. På sitt Instagramkonto kan ni följa med Emma som vurmar för gamla grejer, när hon pysslar i sitt gamla torp på Gotland.

Följare: 12 400

 

@leitntosinspiration

Linnéa Ahlsten Lundgren bor på Gotland med sin familj och driver till vardags en inredningsbutik och ett klädmärke tillsammans med sin bästa vän.

På sitt Instagramkonto visar hon inspirerande bilder från framför allt sitt hem med mycket gamla glas, tennfat, möbler, vintagekläder med skira spetsar och loppisfynd.

Följare: 2320

 

@plathuset

Med drömmen om en annan livsstil, tog Therese Vikman, designer, och John Jakobsson, konstnär, steget att flytta från Stockholm till Hörsne, där de har en sommarbutik och ateljé.

På deras konto visar de fina bilder från sitt nya liv som de kallar ”slowliving” mitt ute på den gotländska landsbygden.

Följare: 1 720

 

@lyckligagarden

Elin Broberg drev vintagebutiken Lyckliga Gatan i Midsommarkransen i Stockholm. För två år sedan gick flyttlasset tillsammans med familjen till en gammal Gotlandsgård i Eksta och Lyckliga Gatan blev Lyckliga gården. Nu är hela ladan vid Bopparve fylld med roliga vintageprylar som ofta hamnar på sociala medier.

Följare: 3 270