Priserna på sålda bostadsrätter, villor och fritidshus på Gotland ökade under perioden februari 2016 till januari 2017. Störst ökning stod bostadsrätterna för, priserna ökade med 20 procent jämfört med 12-månadersperioden innan.

Priserna på villor ökade med 18 procent, vilket är den största ökningen i hela landet. Fritidshusen ökade med 11 procent.

LÄS ÄVEN: Villorna ökade mest i pris på Gotland

I landet totalt ökade också priserna under den senaste 12-månadersperioden, dock inte i samma utsträckning. Bostadsrättspriserna ökade med 8 procent, villor och fritidshus med 9 procent.

Under perioden november till januari såldes 62 bostadsrätter på Gotland, till ett snittpris på drygt 2 miljoner kronor. Snittpriset per kvadratmeter var knappt 28 000 kronor.

Under samma period såldes 66 villor på Gotland, till ett genomsnittspris på knappt 3 miljoner kronor och ett snittpris per kvadratmeter på knappt 25 800 kronor.

Det senaste året har 102 fritidshus sålts på Gotland. Medelpriset på köpeskillingen var 2,1 miljoner kronor och snittpriset per kvadratmeter knappt 33 000 kronor.

KARTOR: Här är alla sålda fastigheter 2016

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.