Villan med sin sluttande tomt på Högklint söder om Visby lades ut till försäljning i maj i år. Nyligen försvann dock fastigheten från bostadssajten Hemnet.

– Huset är inte sålt, men vi har valt att pausa ett tag från Hemnet, och satsar nu på att marknadsföra den internationellt, säger Caroline Thomasson på mäklarfirman ERA i Visby.

Villan har nu dykt upp på sajten ERA Europe International Collection, som samlar mäklarfirmans mest exklusiva objekt i världen.

Artikelbild

Caroline Thomasson vill inte uttala sig om hur många visningar som hållits hittills, men berättar att man haft flera intressenter under de sex månader huset legat ute. Hon vill heller inte säga om någon av intressenterna är från Gotland.

– De flesta är inte fastboende här, utan de har sin bas någon annanstans och ser nog huset främst som ett fritidsboende. Det finns intressenter som kommer både öster- och västerifrån, säger hon kryptiskt till Helagotland.se.

Att huset lockar till sig internationella kunder med stor plånbok är dock tydligt.

– Frågorna vi fått handlar inte till exempel om vad huset har för uppvärmningskostnader, utan det är snarare "hur stor pool får man bygga på tomten?", säger Caroline Thomasson.

Artikelbild

Har ni fått några bud?

– Det har kommit flera bud, men inget av dem har varit intressanta för säljaren.