Lyxlya (GA)

Lägenheten är en del av Jan-Emanuel Johanssons och Ronny Holms byggprojekt ovanpå Malmgrens på Adelsgatan. Totalt är det 15 lägenheter i huset och 8 av dem är redan sålda, uppger mäklaren Harun Mustafa på Fastighetsbyrån. Lägenheterna blir inte klara förrän i april nästa år, men trots det har intresset varit stort.

– Det har varit helt hysteriskt. Vi har fått 657 intresseanmälningar på hela projektet. Men det är jättemånga som är nyfikna också, säger Harun Mustafa.

Artikelbild

På översta våningen ligger en fyrarumslägenhet på 187 kvadratmeter, med den smått osannolika prislappen 12,5 miljoner kronor. Senaste året har flera villor i innerstan bjudits ut för mellan 10 och 15 miljoner, men lägenheter brukar ligga betydligt lägre.

– Jag har sålt några villor innerstan för de här priserna, men inte någon lägenhet. Men den är väldigt häftig: den ligger högst upp i huset, har havsutsikt från alla fönster och hissen går upp till hallen, säger Harun Mustafa.

Den är ännu inte såld, men enligt mäklaren finns tre intressenter: en gotlänning och två från fastlandet.

– Det är mycket pengar och då har de potentiella köparna högre krav. Det gäller att komma överens med slutkunden.

Han tror dock inte att det blir några svårigheter att sälja lägenheten. I Stockholm tvingades ett bolag nyligen ombilda bostadsrätter till hyresrätter, men någon sådan trend ser Harun Mustafa inte på Gotland.

– Men nu får man ha sina visningar. I våras gick mycket redan innan första visningen. Det här är mer normalt.